louis73 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 97

Köszönöm a választ.

Mivel "hirtelen felindulásból" elkövetett oltáspróbálkozás volt csak valami rafia-szerű műanyag volt kéznél. Nem is nagyon reménykedtem a sikerben, annál inkább meglepett mikor mind a két oltás megmaradt. Megpróbálom óvatosan átkötözni valami rugalmasabbal. A gyerek a lufi-medencéjét nem akarja feláldozni, de keresek valami hasonló anyagot.

"Flanell"-nek: mikor eldöntöttem, hogy nem irtom ki, inkább adok egy esélyt neki, kicsit "googliztam". Az alany mindkét zöld ágát kicsivel a harmadik-negyedik levél alatt levágtam (a jó éles tapétavágómmal), behasítottam és a Néróról frissen levágott, kb. ugyanolyan vastag zöld ágból, csináltam egy egyszemes és egy kétszemes oltást, a végét ékre vágva. A nemest bele az alanyba úgy hogy a nemes rügye az alany (levágott) rügye helyére kerüljön. Bekötöztem és hogy a kiszáradástól megóvjam nájlon-zacskót húztam rá és az oltás alatt megkötöttem. Kb. 2 hétig voltak zacskóban de úgy nőttek hogy már nem fértek bele és levettem a zacsit róluk. Egy hónap alatt kb. 10 centit nőttek.

Egy igazi "szaki" biztos jót szórakozik a "leírásomon", de nekem így sikerült...

Most látom erről irt "imkerei" a 77-es hozzászólásban... csak nem tudom az én módszerem melyik, a Czeiner vagy a Baranyai féle zöldoltás?

Előzmény: Ali-bá (95)