mr_ricsi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 50

Nem értem, a lapokat hogyan húzza ferdén, amikor a lapadagolónak van egy tologatható oldala, amit lapszélességre kell állítani, és onnantól oldalról támasztja a lapokat.

 

Valóban fejtisztít minden bekapcsoláskor. De miért kell ki-be kapcsolgatni, amikor pár perc tétlenség után készenlétbe helyezi magát kb. 1 W-os fogyasztással? (Van Canonom is, az is fejtisztít, az is készenléti 1W-os, az is csak áramszünetkor van kikapcsolva nálam.)

 

Új patron bevezetésekor -ami pár évente következik be- valóban egy fél évig nem lehet utángyártott patront kapni, de mostanra már a T129x sorozat is megjelent 900Ft körüli áron. (Ez a fél év a HP és a Canon esetében is meg van: ennyi idő alatt koppint a kínai ipar.)

A driver telepítésekor csak a CD-s drivert szabad használni, és nem szabad megengedni, hogy frissítéseket töltsön le az Epsontól, mert az újabb firmwareekkel az utángyártott patronok tiltólistája is frissül, amitől az addig működő parton használhatatlanná válik.

Nem szabad gyári- és utángyártott patronokat vegyesen használni, mert a gyári letiltja az utánzatok chipjét.

 

Az ismeretségi körömben sok Epson multifunkcist használnak, és esküsznek, hogy ilyen olcsón fenntartható nyomtatójuk még nem volt. Patront resetelni eddig mindössze egy kék színűt kellett. (De az is ki lett dobva, mert azonnal pattintottak a helyére egy másik 350Ft-os patront, én pedig csak később jártam arra a reseterrel. Alapesetben reseterre semmi szükség egy Epson mellé, nekem is csak azért van, mert a mindenféle összegyűlt tintáimat az Epsonban használom el, tehát töltögetem a patronokat.)

Annyi probléma valóban van, hogy patroncserekor néha nem ismeri fel valamelyik patront, ilyenkor azt ki kell pattintani, majd visszanyomni, és már működik is tovább.

Előzmény: eddielawson (47)