amper_vadasz Creative Commons License 2011.06.12 0 0 96

Szia! Réz erű 0 ohm ellenállású gyújtókábelre próbaképpen készítettem egy 28cm széles és 5cm-es alufólia csíkból árnyékolást. Babra munka, mert a gyújtókábel közben ide - oda csavarodik - tekeredik is. Az alufólia-t 5cm távolságonként zsugorcsővel lefixáltam. A gyertya pipa felöli végénél ráforrasztottam egy 0.75mm2 keresztmetszetű 20cm-es szigetelt MKH kábelt földelő kábelnek, majd az egészet egy 30cm hosszú zsugorcsővel rögzítettem. A réz eres 0 ohm -os gyújtókábelre épített kapacitás működik, de nagyon kicsi lett az értéke! ( 100pF 30kV kondit sem érte el )

Valószínű nem véletlen, hogy 300 ohm értékű spirál erű gyújtókábelre készítették  . http://www.nology.com/hot.html

Már találkoztam hasonló gyújtókábellel, a vezető belseje egy vas spirál volt ( mivel a mágnes vonzotta! ) , az ellenállása 500 ohm volt, a kb. 35cm-es db-nak, és elég erős narancsos színű, amper -os szikrát adott. Az ilyen vas tekercses erű gyújtókábelt hatásosan lehet földelt árnyékolással kapacitás készítésre használni plazmagyújtáshoz

Előzmény: Vakegérke (95)