Három szegény szabólegény Creative Commons License 2011.06.11 0 0 803

DJ szerintem a mai kor egyik fel nem ismert "haza bölcse"

 

Igaz lehet.

De sajnos, Bogár Lászlóval együtt hatalmas hátrányuk, hog nem tudnak beszélni, és nagyon terjengősen írnak.

Ez nem a tudásukra vonatkozó kritika, hanem egy valós probléma, ami ennek a tudásnak, bölcsességnek a széles körű ismertetését akadályozza.

 

Az utóbbi időkben rengeteg leleplező, felrázó információ jelent meg, sok átfedéssel, némi ellentmondással, de nagyon fregmentáltan.

 

Az "igazságot" sokan tudják, kebesebben értik, és még kevesebben tudják újra megfogalmazni.

 

Bogárnak abban is igaza van hogy kellene egy nyelvezet amiben a helyzet elbeszélhető és megbeszélhető.

 

Kérdés Drábik Jánoshoz:

 

Azt a sok információt amit könyveiben elénk tár, hogyan lehet a tömegek számára fogyasztható szinten feldolgozni, hogy valóban elérje hatását? Ha csak egy szűkebb értelmiségi réteg érti és tudja mindezt azzal még nem lehet változást elérni.

 

Javaslat :

 

A Story of Stuff -hoz hasonló egyszerű, letisztított animáció, amelyet egy  szakértő gárda rakna össze Drábik, Bogár, Kőrösi Imre és a többi "bölcs" közreműködésével.

A szöveg végleges formáját Kiss Dénes és Czakó Gábor szintű írókra bíznám, akik a szógyök rendszer alapján a nyelv mélyebb rétegeinek felhasználásával is hozzá tudnának járulni az érthetőséghez.

Az animációt pedig Jankovics Marcell segítségével lehetne megvalósítani, aki magas szinten érti a motívumok, szimbólumok  használatát ami szintén egy plusz dimenzió, segítségül ennek a bonyolult rendszernek a feltárásához.

(Példaképp még említeném a Money as Debt animációt is aminek nagyo jó a narrációja, de az animációt kicsit primitívnek, barkácsoltnak érzem.)

 

Tehát, ha szeretnénk hogy DJ a haza bölcseként elismertebb legyen, akkor gondolatait többek számára fogyaszthatóbbá, érthetőbbé kell tenni.

 

Ne felejtsük el hogy a dezinformáció áradatának hatalmas nyomásával szemben kell ezeket a gondolatokat az emberekhez eljuttatni, amihez a nyomtatott könyvben rejlő és a igazság kevés.

Meg kell találni és kihasználni mind azokat a csatornákat amelyeken ezeket az információkat fogyasztható szinten a tömegekhez el lehet juttatni.

 

Lassan elég ember és tudásanyag gyűlt össze egy pozitív változás elindításához, és most már a struktúrálás, és a tájékoztatás koordinálásának az ideje jött el.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: karosultak2 (798)