Tegnap fél éjszakán át keresgéltem erről infókat, engem igazából az extenzív (vagy semi-intensive) tetők teljesen megfogtak és úgy tűnik, sokkal jobban védik a tető szigetelését mintha sima lapostető lenne (ez már jó kérdés, hogy a sátortetőhöz képest mennyivel drágábbak és/vagy mennyivel kevésbé tartósak).
Mindenesetre egyszerűen imádom őket.
A gond igazából az, hogy éjjel osztottunk-szoroztunk és valami olyasmi jött ki, hogy kb. 5m-t kellene belógni a kertbe a télikerttel, ha 2 teljes magasságú emeletet szeretnénk egy extenzív zöldtetővel (annak nem kell akkora terhelést elviselnie) - a kb. 500nm-es telek viszont ezt már nem engedi meg :( Úgyhogy most ott tartok, hogy valószínűleg sima sátortető lesz (nem teljes emelettel, tehát a fenti szobáknak lesz ferde része) - a télikert tetejét viszont mindenképp zöldtetősre tervezném. A kerti szerszámosházikót pedig teljesen zöldre tervezem - zöldtető, zölddel befuttatott falak (ez most is ott van, sima tégla, teljesen jó állapotban, max. a tetőhöz kell hozzányúlni).
Nem tudja viszont véletlenül valaki, hogy az Archicaddel hogy lehet (ha lehet) teljes homlokzatmagasságot számolni? (Azt, amivel az önkormányzatoknál számolnak) - mert ha rájönnénk, hogy kell, akkor könnyebben tudnánk kalkulálni.
Csak mert nekünk pl. még mindig nem tiszta, mivel és hogyan kell kalkulálni, ha a magassággal játszanánk (vagyis én valahogy úgy értelmeztem, hogy a teljes falfelület merőleges vetülete az érdekes - de elég macerásnak tűnik a dolog).
(ld. pl. milyen mélyen kell bejönni a télikerttel, hogy 10-20 centivel megemelhessük a ház magasságát)
Örök hála ezért az infóért :)