petra_92 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 483

Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van. Jövőre végzek a gimnáziumban, és az ELTE-BTK-ra szeretnék jelentkezni. Tolmács-fordító szeretnék lenni. Gondoltam, hogy elvégezném az anglisztikát. Nem kifejezetten erős gimibe járok, és szeretnék érdeklődni, hogy ti körülbelül mennyi ponttal jutottatok be. Úgy néztem, hogy 399 pont volt idén a ponthatár, ami nem is olyan vészes, és ahogy számolgattam, szerintem nekem is meglesz annyi. A bizonyítványom igyekszem jövőre is kitűnőre hozni, szeretnék felsőfokú nyelvvizsgát angolból, és közepet németből. Emelt szintű érettségit természetesen angolból és történelemből szeretnék tenni (bár úgy gondolom, hogy az gyenge lesz). Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek arról, hogy lenne-e esélyem bejutni, és mi várható a továbbiakban. (Minden apró részletet szívesen fogadok: tanárok, képzések, többi hallgató, légkör stb.) Szerintetek egy közepes erősségű gimi után nagy váltás lenne az ELTE? Sokan szeretnének lebeszélni róla, de már 12 éves korom óta ez az álmom. Tolmács-fordító végzettséggel könnyen el lehet helyezkedni?

Bocsi, hogy ilyen sok kérdéssel bombáztalak titeket!

Légyszi válaszoljatok, bármilyen apró segítséget szívesen veszek! :)

Előre is köszönöm! :)