Imre_TDI Creative Commons License 2011.06.07 0 0 117837

Én nem szedtem-szedem szét a vezérlőmet. Minek ha a 10-15 ezer Forint között kapható Galettó lvassa-írja. Elszarni Gondolom úgy lehet, ha a módosító programmal nem lehet cheksumot számolni. Amivel én buzerálom a kocsimat VinOLS, az számolja, tehát avval sincs gond. Még úgy leht szerintem elszarni, ha ECU írás közben a mobiltelefon a kábel közelében van és épp forgalmaz. Ha messze van az adótorony, a telefonnak nagyobb Teljesítménnyel kell adnia, ilyenkor ezek a jelek-impulzusok rámodulálódhatnak az íráskor a feltöltött programra. Szerencsétlen esetben úgy is hogy pl egy 1es vagy egy nulla bite megváltozik. Ezt úgy tudom elképzelni, ha olyan feszéltségváltozást tud eredményezni az adatszálon, hogy a küszöbértéken átbillen. Pl ha 5 voltos jel lenne (nem mértem, nem tudom mekkora) a magas fesz szint és 0 az alacsony fesz szint akkor pl 4 volt felett már egyes, 1 volt alatt nulla kerül beírásra. A kettő között az lenne a logikus, ha a bizonytalan érték miatt megállna a flesselési folyamat, vagy ilyesmi. De ha mégse áll meg, pont az ilyesmikre is jó az ECU cheksum ellenőrzése. Ezért kínosan ügyelek a telefonra, GPSre is. Ami még gond lehet, az az alacsony akkufesz szint. Aki ismeri a félvezetős adattárolókat, az tudja, hogy olvasáshoz kissebb fesz is elég mint íráshoz. Aki látott már eprom égetőt, az tudja, hogy egy szükséges égetési(írási) feszültség. Ha ez nincs meg, szintén bizonytalan a beírt programtartalom. Figyelek arra is, hogy legalább 12 legyen az aksiban. Írás közben nem kapcsolgatok semilyen fogyasztót a kocsin, hogy ne legyen fesz-áram ingadozás vagy lökés. Ezek miatt nem szaródik el a kocsim vezérlője. Egy haverom chippeltette a kocsiját régebben valakivel. De nem úgy ment a kocsi, ahogy Ő szerette volna. Engem már ismer vagy 5-6 éve. Megkért rá, hogy csináljak olyat amit Ő szeretne, de úgy hogy még a konfig meg minden bírja. Mondtam, kell az eredeti progi, küldje el mailon. Elüldte, átírtam,visszaküldtem. Próbálta. Monta telefonon, milyen lett, logolta, küldte a logot. Ellenőriztem. Finomítottam. Minden módosítás után log, ellenőriztem a fontosnak tartott dolgokat, különösen a kért megvalósult nyomásokat és a dózisokat. kb3-4 finomítás után megmaradt véglegesnek. Nem volt egyszer se probléma. Figyelmeztettem, mire figyeljen írásnál, hogy ne legyen gubanc. Azóta is megy a kocsi, rendesen, hiba gond nélkül. Vezérlővel hiba nem volt. Nem vagyok chippes, nem szoktam ilyet vállalni, de mivel megkért rá és már meg volt neki chippelve, és ismerem régóta, rendes emberke, megcsináltam neki. Persze ingyen. Ez a két autó volt részemről szoftvermódosítva-chippelve az elmúlt 3-4 év alatt a sajátommal együtt. És ez így is marad, amíg én nem veszek másik autót, vagy a haverom, vagy bármelyik családtagom. Ezért nem értem GT20 hozzászólását.

Előzmény: Neo515 (117809)