agicza Creative Commons License 2011.06.06 0 0 160

Nem, Csilla, ne haragudj, de most Te nem érted a lényeget, és nem is hibáztatlak emiatt: ez egy több éves patvar, aminek nem láttad az ezt megelőző felvonásait.

 

A lényeg: ha én növényt határozok, akkor a fenti botanász minden eszközzel megpróbálja a tudásomat lenullázni, valamint lejáratni és nevetségessé tenni, és én amint ezeket a próbálkozásait kinevetem, akkor még a kedves kis barátnőjét is beveti 'erősítésnek', aki itt alant nyilvánult meg, láttad, milyen stílusban.

 

Amíg nem hajlandók a Grease Monkeyt feltelepíteni a gépükre és Firefox alatt böngészni (ingyen van, kifejlesztették már), addig ez van: amint én bármilyen növényes kérdésbe választ írok olyan topicon, amit a 'szakma' is látogat, valami hasonló szintű szurkapiszkát fogsz látni, mert az élő fába is bele lehet kötni, amint ezt láttuk is... Ez nem a botanikáról szól már régen, és nem is a rivalizálásról: Perecke félti a hegemóniáját növény ID ügyben (mondjuk, nem tudom, mit félt rajta), és sajnos rosszul lesz, ha meglát - akár a nickemet, akár az arborétum-kertemet. Ez van.

 

Itt egy kompromisszumos helyzet van: azt már megígértem neki, hogy a saját maga által létrehozott botanikai fórumját nem látogatom, de ezek szerint jobb lenne neki, ha én egyáltalán nem határoznék növényt, mert így ő nem találkozna velem. Egyszerű, kivitelezhető megoldás a fent említett GreaseMonkey használata is: van, akit már szűrök vele.

Előzmény: csillarhodo (156)