KRISZ2007.
2011.06.06
|
|
0 0
7161
|
Kajaszállítás közben utána olvastam a dolgoknak. Nagyon igazad van az alfa és béta amilázok munkásságával kapcsolatban.
Arra gondoltam, hogy akkor eseleg az lehet a baj, hogy kevés időt hagy WRIE ÚR :) a béta amiláznak és ezért nem alakul át a keményítő rendesen. Na de akkor nem lehetne jó a jódpróba, meg zavarosnak kellene lennie a sörlének.
Részemről lehet, hogy azért erjed le 14 körülire, mert minimum 1 órát, de van hogy még többet hagyom a béta amilázt melózni, így valószínű, hogy kevés anyag marad az alfának, ezért már nincs mit átalakítania.
Sőt azt is olvastam, hogy a béta már a fehérjebontáskor is szorgoskodik. A szombati sörömnél az is 1 óra volt. |
Előzmény: krulis (7149)
|
|