Kovács Gábor elvileg ért a sörhöz.
Ez a tipikus eset, hogy a házi sörfőzéshez viszont nem,
Ráadásul azt gondolta, hogy kirázza a kisujjából, és az olvasó meg úgyis tájékozatlan. Mindegy neki hogy hűtünk, fűtünk, hőn tartunk, szűrünk össze-vissza, a lényeg, hogy érzékeltetve legyen hogy ez milyen bonyolult (újságírok...).
A pálinkát is nyilván zsurnalisztikai okokból keverte ide. Bár ez nemcsak szakmailag értelmezhetetlen, de ha már annyira jogászkodunk, jogilag sem stimmel. Merthogy malátából sosem lesz gyümölcspálinka, a wisky főzés viszont nem megengedett.
Az engem nem zavar, hogy valakit ez elrettent. Rettenjen. Amit a maláta beszerzésről írt, az pedig olasz megjelenése előtt valóban igaz volt.
Ami kellemetlen, az a pesszimista alaphang, hogy úgysem lesz ez legális.
Azt várnám el a jószándékú megszóllalóktól, hogy azt írják le, hogy milyen nevetséges a jelenlegi állapot, és remélhetően nem hagyja magát kiröhögtetni a jogalakotó azzal, hogy így hagyja. Én bízom benne, hogy nem hagyja magát....