showtimes Creative Commons License 2011.06.04 0 0 13790

mielőtt jönne a szokásos jól szembeköpködjük őseinket jegyezzük meg, hogy a magyar hatóságok semmivel se voltak lelkesebb kollaboránsok, mint pl. a vichy franciák, a csendőrség és a honvédség parancsot végrehajtó szervezet vo űlt, ne vetítsük vissza a mostani magas erkölcsű íróasztal elvárásokat az akkori viszonyok közé. el kell olvasni az akkori szabályzatot  PARANCSMEGTAGADÁSÉRT mi járt az említett két testületben.

 

ráadásul a honvédség nem vett részt a deportálásban, sok zsidó a MUSZ-ba menekült, illetve védte őket a honvédség (nem idealizálva a helyzetet, de ismerőseim közt van egy 90 felé járő MUSZ-os, sosem mond egy rossz szót, eü segédszemélyzet volt és sokkal jobb körülmények közt vészelte át a háborút mint a frontharcosok- ezt sem általánosítva).

 

a lakosság meg ugyancsak nem volt semmivel se aljasabb, mint Európa más vidékein, sőt, itt nem voltak utcai pogromok, mint Moldvában, sőt az ellenséges civileket se vágták kopaszra, vagy lincselték meg az utcákon, mint tették győzelmi mámorukban pl. a nagyon kulturált franciák és olaszok saját honfitársaikkal, a szovjetekről nem is beszélve.  de a kényes gyomrúaknak ajánlom a  CSEHSZLOVÁK DEMOKRATÁKAT akik élve égettek el német foglyokat prágában a nyílt utcán, lámpavasakra akasztva, másokat (katonákat és civil németeket) pincékben berendezett kínzókamrákban szadiztak, a kitelepítések alatt rendszeres volt a rablás és lincselés... és akkor a magyarokat ért incidenseket nem is említettem. 

 

mielőtt saját őseid (persze csak, ha magyarok) szembeköpöd tájékozódj az akkori viszonyokról.

Előzmény: Törölt nick (13789)