lima99 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4565

én végig olvastaam  a fórumot  az  elejétől kezdve és  utána tetttem fel az   első kérdésem

melyik fórum maradt ki???????????

"Többször volt szó róla, de az a lényeg: ezek nem a kazánt hűtik le, hanem nem engedik ki a forrásközeli vizet belőle. Illetve kiengedik, de már lehűtve, és akkor nincs baj."

szerintem akkor van baj ha benn  marad   és ezáltal nem  jön létre a keringés, 14 év alatt 1 alkalom volt mert nem automata hanem én kapcsoltam hogy meg szaladt a kazán hőfok 110°c mert már morgott de a szivattyú bekapcsolásakor megszünt minden  gond .

 

 

nem arról van szó hogy mi térül meg hanem arról ......................................

le írtam de ismét......

 

annó pár évet kint dolgoztam másodállásban, hogy nekem is lehessen  napkollektorom...........

eredmény és saját tapasztalat:

13-14 év:

30 négyzet napkollektorom van tudom, hogy fűtésre nem igen használható annak ellenére, hogy én 14 évvel ezelőtt még azért biztam benne, 14 cm izolitot tettem a házra kívűlröl  az oldalfalra felül 20 cm alul minimum 5 de áll. 10cm. igen saját tapasztalásom van ezen a téren "nem a Pisti mondta"

 

több mint 1 hónapja lehet , hogy kettő amikor látva benneteket és bízva a hozzá értéshez (és ti nem eladni akartok!!!!!!!!!) megkérdeztem  csak kicsit lassan vagy én kérdeztem már későn.................

DE BÍZVA bennetek tehát:

nem majd akarok napkollektort és puffert hanem a meglévő félig ill. ki nem  használt mert annak idején nem volt rá keret stb. rendszeremet szeretném ill. kell automatizálni befejezni..................

én vissza olvasom ha kell  a 3 fórumot de melyiket?????????????

ha tudod a tutit már pedig itt a fórumon az a 4-5 név által jelzett hozzászólás (én vissza olvastam tehát látom, hogy ki az aki értelmes dolgokat mont és lehet, kell tanulni tőle) mond ki hogy mit miért és igen odafigyelek

egykét rendszert csináltam ami működik ahogy az enyém is de látom hogy nem tökéletes és automatizálnom kell dolgokat mert nem vagyok mindig otthon és nem fogok :-( mindig élni tehát én bizony most akarom meg csinálni KÉSZRE.

 

 

"... a 880-as az most tágulási ként van a rendszerbe." Nyitott a mostani rendszered?

nyitott zárt vagy zárt nyitott???!!!??

 

- ZÁRT mert zárt rendszer .a 800l - es tarály kb 1/3 ig van vízzel a többí levegő, a rendszer tökéletesen mű ködik a nyomásom 1 bár akkor ha a 2500l pufi 20°c és akkor is ha ez a térfogaaat 80°c vizzel van tele!

- nyitott mert levegővel érintkezik (nem gumimebrános ami tudom hogy mivel sima Pemü csövem van a padlófűtés rendszerben ahol járólap van 25% ,amúgy falfűtésem van de tiszta réz rendszer  a pufi hosszú távon nem igazá érzi jól magát tőle.

 

és próbáltam egyszerüsíteni úgy hogy minden lehetőség meg maradjon.

NAGYON KÖSZÖNÖMK MINDEN SEGÍTSÉGET!!!!!!!

Eddig tölem ennyi sikerült

(hát  ez kicsit hosszúra sikerült.)

Előzmény: spucc (4564)