Egér Fogó Creative Commons License 2011.06.03 0 0 28004

Akkor ígéretem szerint pár részlet az én megoldásomról.

 

 Feldolgozott PET palack. A fél literes optimális, aránylag kevés helyet foglal el. A kis kupakosok jobban megtartják a csövet, a nagykupakosok könnyebben felhúzhatók a csőre. 8-10 darabot érdemes egyszerre felhúzni, ha többet próbálunk, akkor deformálódhat.

 

 A "hőtükör". Jó, ha van, de macerás. Fémfóliával bélelt italosdoboz az alap, az egy literes 6-8 félliteres PET palackot ki tud bélelni.

 Mivel a sufni nem szabályos négyzet, a sarkoknál több hely maradt. Ide felraktam a kísérlethez készült palackba bújtatott csöveket.

 

 A kép egy kicsit félrevezető, de csak így tudtam megtartani a minimális hajlítási ívet. Ráadásul szereléskor nagyon meleg volt, a tetőn meg nem ajánlatos sörözni. Így ilyen lett :) . Ha több türelmem van, rendesen eligazgatom. Ezen a képen is láthatók a kis színes műanyag karikák, amik a nagyszájú PET palackok nyakáról operáltam le, a tekergetés/elrendezés alatt jó szolgálatot tett az LPE cső kordában tartásával.

 

 A másik oldal. Amikor felraktam, még szépen eligazgattam, de a PET palackos csődarab felrakásakor szétrugdaltam.

 

 A felmelegített vizet egy húsz méteres kerülővel vezethettem vissza a medencébe. Ehhez felhasználtam a kisérletezéskor elkészült PET palackos cső nagy részét. Így "csak" 3-5 fokkal melegebb vizet tudok visszaküldeni a medencébe. Igaz abból óránként akár 2-3 köbmétert.

  A visszavezetés gondot jelentett. A fekete LPE cső csúnya, álcázni kellett. Átlászó lágy PVC csövet kötöttem a végére, a kanyarokhoz pedig villanyszerelők által használt könyökcsövet húztam rá megvezetésnek. Így rugalmas, hajlékony, és nem túl feltűnő bezetés lett belőle.

Előzmény: dasziszi2 (27974)