gomba2008 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 50384

Gyors voltál Dogfüggő, ezer kösz! :o)) (magam is nagy kutyabolond vagyok)

 

" Mintha lába kélne valamennyi rögnek,

Lomha földi békák szanaszét görögnek"

 

Fent emlegetett kétéltű nem varangy, bár hasonlít, ráadásul mindkettő utálja a vizet.

 

Aki hozzám költözött, az is valami ilyen izé, csak "soványka" kinézetű, és nem mutat nekem hasikát a beste, de eccer majd meglesem! :DD

Szal aszondod a hínárt is dobáljam az aljára. Ok, biztos ez volt a gond, én csak úgy belehajigáltam, gondoltam, tegyen amit akar. Ez nem jött be...

Holnap megyek ki úgyis Mályi tóhoz, szedek egy tonna hínárt.

A teki miatt már nem aggódok, rájöttem, hogy bamba jószág szegény. (Első nap pórázon engedtem csak ki:o))) Már kb. 20 éves, eddigi életét egy vacak kis terráriumban tengette, ahhoz is hetek kellettek, hogy rájöjjön, TUD ÚSZNIII! Halat fogni.....még a fagyaszott halat, amit bedobáltam, azt sem ette meg! Illetve egyet talán...Megérdemli, hogy ami még hátravan, szabadon élhesse, neki ideális környezetben. Nem szökik, nehézkesen siklik ki még a sekélyesbe is. Igazából a tavirózsa hozza eufórikus mámorba. :o))) Apropo tavirózsa. Egyszer vagy 30 éve láttam virágozni egy morotvás részen, és úgy emlékeztem fehér volt, de mostanáig azt hittem, csal az emlékezetem, hiszen mindenhol csak sárga virágot látni. Kösz az infot! Bárcsak virágoznának, de még az is meglep, hogy megmaradtak. Ahonnan szedtem, azt a vizet nem kívánom senkinek. Még most is forog a gyomrom tőle. Nem volt egyetlen ép rizóma sem közte, gereblyével szaggattam fel, de csákányozni kellett volna. És lássanak csodát, nő mint a gomba! Egy cserépbe beledobáltam azt a gyökérmaradékot, amiből nem néztem ki semmit. Mind egy szálig kihajtott. Hihetetlen.

Amiket kaptam, most még babusgatom pár napig, aztán megpróbálom cserép nélkül őket is. Azt mondták, úgy kell, hogy fokozatosan tegyem mélyebbre. Egyik fehér lesz, másik rózsaszín.

A nádat illetően logikus amit mondasz, egy életem, egy halálom, szedek azt is amennyit csak elbírok, és szépen elterítem a sekély vízben, az fog leghamarabb takarni. A lizinkának máris utánajárok, köszi!

Ha eccercsak lesz erőm megcsinálni a patakocskát, oda kipróbálom a zeolitot. Ártani csak nem ártok vele...

 

Előzmény: Dogfüggő (50380)