menroting Creative Commons License 2011.05.30 0 0 849

Úgyebár ahoz, hogy egy magzat emberként megszülessen,előszőr is az anyúkája méhében sikeresen át kell vészelnie egy kilenc hónapos időszakot, amelyben sikeresen átkell jutnia mindazokon a  fejlődési fokozatokon, ami végül is az ember kialakulásához vezet.

Azt is láthatjuk, hogy egy csúpa élből és szegletekből álló élettelen anyag,  egy élő szervezetben vagy annak hatására, mennyire is gömbölydeddé és rúgalmassá válhat.

 

S ez az emberi gondolkodás fejlődésére is  igaz.Minnél felnőttebb, tapasztaltabb valaki annál inkább kitágulnak az elméjének a határai, tehát például már nem gondolja olyan könnyedén valamiről azt, hogy márpedig ez lehetetlen.S  nem kezd szélmalomharcot vivni azok ellen akiknek  más a véleményük, hiszen elfér az is e végtelen világegyetemben. :-)

 

Szóval én úgy látom, hogy a  fejlődési vonal, a csupa sarkokból élekből álló ridegségből , a határtalan puhaság, rugalmasság és melegség, tehát a "világ világossága" felé halad ,és a világ azon része amit mi ismerünk egy olyan "anyaméh" ahol ez netán kifejlődhet az"évezredek" alatt.

 

Persze lehet hogy tévedek..:-)