nem vagyok nagy bringás de elellenbem jó sz@rok a térdeim (is)
nekem porckopásom van és egy balesetből adódó szalagnyúlás/részleges szakadás (ami nem lett műtve)
kopásból adódóan olyan mértékben fájt a térdem hogy a zsigulin kuplungot alig tudtam benyomni, ilyen szúró fájdalmam volt egy bizonyos ponton
a baleset után a rehabon szobabicikliztettek nem keveset ekkor vettem észre hogy egyre kevésbé fáj a térdem ahol eddig szúrt
mostanra már szinte el is múlt ez a szúró fájdalom, de ha sokat tekerek akkor azért úgy egész térd fáj 1-2 napig
amúgy meg olyanok mintha homok lenne benne, elég borzasztó hangja van guggoláskor
napi 3-5 km szoktam sétálni, biciklizni meg alkalomszerűen 5-30 km közötti távokat, általában földutakon/réten stb szóval nem tengelyig érő homokban, de sík úton
szóval én úgy veszem észre jót tett a biciklizés, én nagyon könnyű fokozatokban tekerek és sűrűn "pihentetem" a lábaim pár tekerésnyi időt ki-kihagyok ilyenkor nyújtott láb "pihen"
ha ez nincs akkor úgy érzem mintha valami feszültség gyűlne benne
eszegetek porcerősítőt, járok fél évente térdkezelésre, szóval nincs elhanyagolva, de állítom hogy most jobb állapotúak mint pl 2 éve voltak