fefefe Creative Commons License 2011.05.30 0 0 27789

sziasztok,

 

ugyan elkezdtem olvasni a topicot az elejétől, és lassan gyűlnek az infok, de hátha ti türelmesebbek vagytok mint én, és sokadszorra is összefoglaljátok nekem, hogy egy abszolút kezdő medencés hogyan is fogjon neki a "vízcsinálásnak" ;-)

 

vettem a porontynak egy olyan felül levegőgyűrűs easy...akármi medit (bestway), 3 méter átmérőjű és 76 cm magas, vagyis olyan 3-3,5 m3 víz megy bele.

vettem egy takaróponyvát is, egy szkimmert, egy doboz tesztcsíkot, egy merítőhálót meg hát egy kilós doboz chlorshock tablettát, ami nem biztos hogy kellett volna, de mindegy már, a leírásából azt gondoltam, hogy ez kell nekem :-D

a medihez van valami egész egyszerű vízforgató 81,2-1,3 m3/h, 25 W), ahhoz vettem még két tartalék szűrőt.

 

a kérdéseim a szokásosak: felállítás és vízfeltöltés után hogyan/mivel kell/célszerű beállítani a vizet, hogy minél előbb használatba vehesse a kiscsajom? (no meg mi is :-)

 

algaölő kell bele folyamatosan, vagy csak ha szinesedik a víz? ez a chlorshock jó folyamatos adagolásúnak is (a cimkéjén ez áll...) vagy kell valami "gyengébb"? (a shock olyan ilyeszően hat...)

pelyhesítő, meg vízkőtelenítő meg társaik csak akkor kellenek, ha már gáz van?

 

köszönöm előre is, ha összefoglalja valaki nekem, vagy ha mondtok egy kb hozzászólás-sorszámot, ahol ezt kiveséztétek, vagy weboldal, vagy bármi...

 

 

f