Sziasztok!
Megjöttünk az őrségi túránkról, Güssingben is jártunk.
A várba egy meredek kaptatón lehet feljutni, én a gyerekkel és a babakocsival a felvonóval mentem fel (1 EUR), itt viszont egy nagyon szűk forgókaros kapu van, a babakocsit e felett adta be a párom. (Jó, hogy ez mozgássérülteknek, a közlekedésben akadályozottaknak, időseknek van....) Fent munkásoknak kiabáltam, hogy segítsenek kijutni a forgókapus rendszeren kívülre. Itt kinyitották a forgókar melletti ajtót, nem kellett a babaocsit emelgetni, ill. mégis, mert pont a felvonó felé vezető utat térkövezték. :-)
A vár egy része járható (sport)babakocsival is, jópárszor kell lépcsőkön átemelni, de nem vészes. Viszont a 2. emeletre egy külső fém csigalépcsőn lehet feljutni, ezt már nem vállaltuk be kocsival, itt egyenként mentünk fel. Ugyanígy a torony-kilátóba is.
A várbeli látnivalók: klasszak a fatáblára fesett képek - különösen a gnóm-tanulmányok -, érdekes a vastárgyak gyűjteménye, és sok szép öntöttvas kályha is látható. A második emeleten az étkező, a vadászterem mellett a családi hálószoba is megtekinthető.
A várudvaron, az árkádok alatt még egy gyors szopira is kényelmes lehetősége nyílt a babának.
Belépő: felnőtt - 5,6 EUR