giyandeva Creative Commons License 2011.05.24 0 0 962

Szia!

 

Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy melyik reiki "igazi" és melyik nem. Azt viszont te sem vitathatod, hogy léteznek különbségek az egyes reiki iskolák között, abban a tekintetben, mennyire változatlan vagy módosított formában tanítják a reikit. Ezek tények.

 

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a nyugati reiki iskolák és ezek leágazásai rosszak lennének, vagy hatékonyatlan, de nem értem miért probléma a reiki gyökerével/történetével kapocslatos információk megosztása?

Mindenki gyakorolja azt az irányzatot, amit szeretne természetesen, osssza meg a tapasztalatait a forumon, kérdezzen, sokféle témáról lehet véleményt cserélni.

 

 

A reiki szimbólumokról:

- ahogyan én tanultam a reiki szimbólumai nem buddhista eredetűek, sokkal inkább eredetezhetőek a japán shintó hagyományból. Használatuk is jelentősen eltér a japán reiki iskolákban ahhoz képest, ahogy a nyugati reiki iskolákban használják.

 

 

Ismét szeretném leszögezni, hogy nem arról van szó hogy az egyes reiki irányzatok rosszak lennének, vagy nem műkdönének azok a technikák. Számomra egyszerűen csak egy fantasztikus rácsodálkozás rátalálni a reiki gyökereire, amit korábban csak homályosan ismertem.

 

 

Reiki és Jézus:

- nincs bizonyítható kapcsolat Jézus és a Reiki kapcsán. Márcsak azért sem, mert jézus 2000 évvel ezelőtt élt a Reiki módszere meg mindössze 90! éves (egészen pontosan 2012 ben lesz ez a kerek évforduló) Usui nem a kézrátételes gyógyítást fedezte fel (ez létezett már korábban is), hanem egy mindenki számára megtanulható és hatékonyan alkalmazható spirituális módszert dolgozott ki. Innen ered a módszer teljes teljes neve: "Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztése révén". 

 

 

Diane Stein könyve:

A könyv fals tartalma miatt a boltokba került példányai bezúzása kerültek, ma már nem kapható Mo.n. Az ok:

http://www.aranyhid-reiki.hu/dianeste.htm

 

 

Előzmény: Aspen05 (960)