Törölt nick Creative Commons License 2011.05.24 0 0 15789

Üdv!

 

 Nos .. a töltő jól megszivatott tegnap - reggel beérek dolgozni, azután rádugom a töltőre , hogy hazafelé végig bírja az utat ami 30Km (oda-vissza 60Km)..

De nem töltötte ... emiatt történt az ,hogy összesen mentem egy töltéssel 55Km-t igaz az utolsó 5Km-t csak eco módban 20Km/h-val. De szerencsére egy rokonomig elértem ahol fél órára rádugtam a töltőre, és szerencsére még töltött is bele annyit, hogy a maradék 5Km-t kibírja.

Ezután végig mértem az összes akksit, és csak 1 század V -különbségek voltak.

A töltőt szétszedtem ismét és sikerült megtalálni a hiba okát, az alap panelon van egy másik kis panel merőlegesen állítva egy IC-vel a közepén ,és ez 7-8 lábbal van beforrasztava az alap panelba. Ezek a forrasztások valamelyike engedte el magát.

Végig melegítettem a lábakat és ezzel megjavult. Még egy dolgot találtam, mégpedig a ventilátort egy tranzisztoron keresztül szabályozza a töltő ,de ez direkbe volt kapcsolva úgy ,hogy a tranzisztor két lába össze volt forrasztva. Ezt szét forrasztottam és ezzel visszaállt a "gyári állapot". Közel 8 óra töltés után már sárgára váltott a LED a töltőn, és 35W-os fogyasztást mértem a töltő 220V-os csatlakozásánál, vagyis töltött szépen.

Nem vagyok egy akksi szakértő, de ha jól értettem amit írtál akkor ez az akksi nem fogja bírni sokáig? Vagyis kell bel valami más helyette? Költeni most nem szeretnék rá ,mivel elég minuszos a kassza, hiszen nemrég lett vásárolva a moci. Ha még kibírja ezt a szezont akkor jövőre veszek bele valami használható akksit, nyilván minél olcsóbban...

Egyébként naponta 60-70Km-t megyek vele , ezt 2 töltéssel, - de nem merül le teljesen , sőt többnyire még az egyik zöld LED világít a műszarfalon. Én 70Kg vagyok és a terep elég sík amin közlekedek, két kisebb emelkedő van amin simán felmegy.

A sima savas-ólom akksi az tovább bírná ,ami az autók idításához árulnak? Mert abból van olyan méretben ami jó bele és az Ah-is akkora ami szükséges ,árban pedig 13e körül van darabja..

Mégegyszer köszi az infókat!!!

 

Előzmény: dube/1 (15784)