Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 15753

Kis félreértelmezés van.

 

Márió - amire anno reagáltál - azt írta, hogy ha fel van töltve, és nem sütjük ki, felesleges naponta állandoan rátöltögetni, és ez helyén is van.

 

Én viszont másra reflektáltam. Arra, hogyha 10% körüli kisütéseket végzünk, akkor egy ciklikus akkumulátor 1000+ ciklust is kibír. De nem feltétlen azok az akkumulátorok, amiket itt a topicon szóba hozunk. És azt is leírtam jellemzően ez nem az elektromos járművek témaköre, és nem is ezekkel az akkumulátorokkal szoktak ilyen üzemmódban dolgozni.

 

Múlt héten voltam egy szünetmentes telepen, ami az Elmű egyik helyi elosztójánál van. Ott a szünetmentes telep vészként van jelen áramszünet esetén, hogy bizonyos dolgoknak akkor is kell mennie, amikor nincs áram. Itt pl előfordul az az üzemmód, amiről írtam. Az ólomaksik 19 évesek, és a kapacításuk jelenleg 96%-os..... És rendszeresen ez a 10% körüli kisütés jellemző, de megesett már a 100% DOD is, több mint 950 ciklus van bennük.

 

Itt az üzembiztonság kötelező, de nyílván ezek más árkategóriájú cuccok . na meg méretben és súlyban se piskóta :-).


Ajánlanék figyelmedbe pár akkumulátoros könyv elolvasását, rengeteg ilyen van, neten is PDF-ben vagy DJVU-ban letölthető formában.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (15748)