zizibalazs Creative Commons License 2011.05.22 0 0 6947

Sziasztok!

 

Új vagyok itt a fórumon, és a segítségeteket szeretném kérni.

 

Már a sokadik Munton's sűrítményemet csinálom, de mindíg van egy olyan mellékíze az erjesztés után ami nem tetszik nekem.

A palackozás utáni 5. héten bontottam fel az első üveget.

Eredti sűrűsége 1,055-volt.

A sör nem savanyú, de valamiért mégsem ízlik.

A Muntons-hoz adott dehidratált élesztőt használok.

Túlságosan élesztős az íze és az illata is. Kis tulzással elnyomja a maláta illatát.

A sör ízében kevéssé jelentkezik egy az íllat, de ott is megvan.

Lehet hogy a fertőtlenítés ellenére megfertőződött valami idegen tözzsel?

 

Leírná nekem valami hogy milyen az olyan sör íze ami megfertőződött?

 

 

34 literes üvegballonban erjesztem a megadott hőmérsékleten.

Az eszközöket mindíg fertőtlenítem nátrium-metabiszulfáttal.

 

A másik problémám hogy a sör nem habzik eléggé.

A vízenek Mizse nevű ásványvizet használok.

Lehet hogy ez a baj?

Ti mit használtok?

 

Szeretnék belevégni továbbá az "all grain" világba.

A kedvenc söreimet (Belga apátsági) szeretném lemásolni elsősorban, illetve azokat továbbfejleszteni.

Csak attól félek, hogy azoknak is ugyan olyan (rossz) ízűk lesz mint amilyen az eddigieknek mind volt.

 

Milyen méretű eszközöket javasoltok erre a célra?

Dekokciósan cefrézzek, vagy infúziósan?