dmmddm Creative Commons License 2011.05.21 0 0 285

Hát akkor egy kis szereposztás: Gobbi  Hilda,Götz Anna,Pápai Erika, Kállai Ferenc,Csomós Mari, Horváth Sándor, Balkay Géza,Bubik István,Mácsai Pál, Esztergályos Cecília,Hámori Ildikó,Tordy Géza, Epres Attila, egészen kis szerepben Rudolf Péter,Cseke Péter és Kaszás Attila. A zenéjét is szerettem. (Balázs Fecó : Változnak az évszakok... stb.) Időnként szokták adni a tévéadók. Én ha nem is nézem végig az egészet,de részleteket szoktam. Én sajnos (vagy nem sajnos) hajlamos vagyok nosztalgiázni és arra is jó egy ilyen sorozat.

Ehhez kapcsolódik, hogy a  legújabb netes szenvedélyem most a fortepan.hu oldal.Ide az 1890-es évektől kb. 1990-ig vannak feltöltve magán fényképfelvételek leginkább ugye fekete-fehérben,de van néhány színes is.Hát hosszú ideig el tudom nézegetni mindenféle korszakból a fotókat emberekről,helyszínekről,tárgyakról és elgondolkodom,hogy pl. a képen látható kisfiúnak-kislánynak mi lehetett a további sorsa; érdekes felfedezni a divatmotívumokat,amelyek vissza-visszatérnek, nézni a szorosra fűzött derekakat (és hálát adni a jóistennek,hogy ma már nem kell fűzőben szenvedni:), nézni az ismerős helyek fényképeit, mi változott és mi maradt ugyanolyan (tegnap pl.elémkerült egy kép az 50-es évekből a szinte romos nagycenki kastélyról), a Manci és Böske-hidat, az ép és felrobbantott Erzsébet hidat.... stb.

Előzmény: Csimpolya (284)