Igen, az identitás valóban fogós és szubjektív kérdés, amit talán még az akadémikusok sem tudnak igazán megmagyarázni. Éppen ezért tudnak a kezdeményezők épp e mögé bújni. Én csak egy valós példát hoztam fel, hogy bemutassam ez nem olyan egyszerű mint sokan gondolják. És akkor ez a problémának csak egy kis része.
Továbbá jól érzed, itt valóban pénzről is szó van.
Na de melyiket olcsóbb fenntartani? Egy egységes önkormányzatot, vagy a fennmaradó önkormányzatot plusz még egy újabb szervezetet. És ebben az is igaz, hogy minél nagyobb egy szervezet, annál sikeresebben tud megpályázni egyes forrásokat. Viszont szerintem ez még mindíg az ólcsóbb megoldás?
És nem akarom megvédeni egyik önkormányzatot sem, mert ahol pénz van, ott korrupció és egyéb csalások is megjelennek. De biztos hogy jó ötlet csinált ügyekre hivatkozva egy újabb lehetőséget nyitni hogy egyesek megcsapolják a közöst? Kétlem.
Az érdekvédelemre pedig felhozok egy példát:
Vegyük úgy hogy a bunyevácok külön nemzetiség, szeretnének egy iskolát nyitni, de az állam azt mondja hogy nem segít semmiben, oldják meg maguk. Ebben az esetben kihez fordulnak segítségként?
Míg mondjuk a horvát kisebbség esetében, az anyaország vezető politikusai közbenjárnak az érdekükben Viktor vezérünknél, esetleg anyagilag is támogatják a kezdeményezést. Természetesen nem azt mondom hogy minden apró dolgot támogatnak, de egy fontos ügy esetén jóval több az esély ilyen háttértámogatás meglétével.