Muity Mijo Creative Commons License 2011.05.19 0 0 260

 

Elég rondán belerandított a baranyai BAMA.HU a ventilátoromba.

Ennek társlapja, a Dunántúli Napló főmunkatársa, a sajtódíjas Kozma Ferenc bizonyult most a horvátok és műhorvátok lelkes ujjongóemberének.

Úgy látszik Pécsett így szokás, átszól Ljiljana piros telefonján a Ferinek, hogy Ferikém kedves, itt vannak ezek a jebeni bunyevácok, akik nem akarnak horvátok lenni, most vágta ki őket a Horvát-Magyar Államszövetség budapesti parlamenti szekciója az ótvarba, ugyan rúgjál már beléjük párat, hadd tanuljanak egy életre a mocsadékok. A Dinkot meg a Misot is keresd meg, kapsz tőlük is jó tippeket.

 

És Ferenc pennát ragadva nekiveselkedett a Nem alkothatnak önálló kisebbségett a bunyevácok című pamfletje összeállításához, neves sajtódíjas lapmunkatársként különös figyelmet fordítva a tárgyilagosságra és valósághű tartalomra.

 

Még mielőtt ezt alapos elemzés alá nem vonnám, kivárom, hogy Ferenc megszólít-e email-levélben, tisztázandó pár csuklóbicsaklását, ahogy a kollégája ígérte.

 

Számomra egyébként ebben leginkább az az elgondolkodtató, hogy amennyiben a vidéki sajtó egy ilyen ünnepelt sztárújságírója annyira részrehajló és figyelmetlen (netán szándékosan rosszindulatú), mint Kozma Ferenc, akkor valójában mit is várunk az igénytelennek tekintett bulvársajtótól.