Sepu81 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 42155

Szerintem a Sony is egy jó kamera.

Ami nekem tetszik benne, az az eredeti Carl Zeiss optika (bár ennek érdemes utánanézni, mert az SD60-at is sok helyen Leica objektívvel írják, pedig sima Pana van benne), és a 24 MBps.

Nem találom viszont, hogy mekkora a látószöge, a Panánál sem tudom pontosan, de nagyobb, mint amit eddigi alapkameráknál láttam, és úgy tudom, hogy nagyobb, mint a Sonyé. Ez ugye kis helyiségben nagyon hasznos. Nekem ez volt a választásnál az egyik legfontosabb.

Állóképben csak 3 Mp tud a Pana 5 Mp, de ezektől a képektől ne várj sokat. Alig jobb, mint egy mobilos fotó.

A sonynak csak digitális a képsabilizátora a panának optikai.

Sonynál közvetlen másolás - Videofelvétel külső merevlemezre történő közvetlen másolása számítógép nélkül: lejátszás szórakoztató videokamera funkciókkal, ami hasznos lehet egy hosszú nyaralás során.

A Pana SD60-ban van vaku és a kamerázáshoz ledfény, ami nem nyújt nagy minőséget, de éjszaka tök sötétben hasznosabb, mint a 0 luxos éjszakai felvétel. A Sonynál ezeket nem találtam, de lehhet, hogy van azért benne.

A két kamera ugyanaz a kategória tudásban és árban is. Én most januárban vettem a Pana S 60-amat. Akkor én is néztem ezt a Sonyt, de főleg a nagylátószög miatt a Panát választottam.

Előzmény: icrup (42154)