BoBoYSA Creative Commons License 2011.05.18 0 0 6860

Most szerintem gyorsan kell lépni, nehogy elmenjen mellettünk a hajó. Ezért írtam rögvest egy levelet államtitkár úrnak. Jó lett volna, ha  már egyesület írja alá.

 

 A levélben "Ha az ember légvárat épít ne takarékosdjon a téglával" elv alapján:

Teljes adómentességet javasoltam a saját felhasználású sörre, de ha ez nem járható, 10 hl -t minden megkötés nélküli adómentességet.

És mindnek felett betartható törvényeket.

 

Ha megalakul az egyesület, az újra és újra írhat, amig csak nem teljesítik (ez már a bibliában is benn van).

 

Ilyen beadványokkal az a nehézség, hogy nem mindig tudni egy nagy hivatalban, hogy kinek kell küldeni (például ki gondolta volna, hogy most az "élelmiszerlánc felügyeletéért és agrárgazdaságért felelős államtitkár foglalkozik ezzel a kérdéssel.)

Beérkezk a levél, iktatják, könyvelik, a címzett titkáságára kerül. Ott kiszignálják ügyintézőnek, aki aztán utána néz, hogy ki leginkább aki illetékes. Közben megjárja a jogi osztályt. Jó esetben megérkezik ahhoz, aki a szabályalkotó bizottságban benne van. Ilyenkor kiderül, hogy a javaslat elkésett nem praktikus újra kezdeni a tárgyalást, vagy befolyásos érdekcsoportot sért, vagy már elkészült egy koherens vázlat nincs kedvük változtatni, vagy az informatikai rendszerük nem szereti. Aztán ha be is veszik a javaslatot, jön az egyeztetés más bizottságokkal...................... NO ERRE VALÓ LOBBY jó helyre, jó időben betólni.

Vagy a tömegnyomás a médián keresztül, vagy az utcán (HI:-))