Boboysa gondollatai nagyon jók lennének,azegyesület célkitűzéseinek:
LEGYEN LEHETŐSÉG JOGKÖVETŐ ÚTON SÖRT ELŐÁLLÍTANI
Kerüljön be a jövedéki törvénybe <2003. évi CXXVII. törvény 78. § (1)> a sörfőzde fogalmi meghatározásánál alsó küszöbérték. Ugyanis jelenleg ilyen nincs. " a 20 ezer hektoliter éves termelőkapacitást el nem érő sörgyártó üzem ... sörfőzde. Ezáltal a házi sörfőzés sörfőzdei tevékenységnek számít, az összes adminisztratív teherrel együtt.
A konkrét kérés tehát az, hogy a sörfőzdei tevékenység alsó határa évi 5 hektóliter legyen. Ez alatt a mennyiség alatt egy személy által saját célra előállított sör ne számítson sörüzemi tevékenységnek, ne kelljen hitelesíttetni az eszközöket, és ne kelljen jövedéki kauciót fizetni (jelenleg egy millió forint).
Ne essenek tiltás alá a maximum 50 liter (fél hektóliter) egyszeri főzet előállítására alkalmas eszközök előállítása, forgalmazása és birtoklása.
Évi 5 hektóliter sör legyen jövedéki adómentes, vagy ha ez nem megengedhető, akkor:
A visszaélések kizárása érdekében legyen az öt liter meghaladó sör előállítása előzetesen bejetésköteles.
A jövedéki adót a sikeres főzetek után utólagosan kelljen fizetni havonta. Bürokrácia csökkentő célszerűségi okbó a jövedéki adót ne a tényleges Ballingra számolva, hanem 12 B átlagos értékret figyeelembe véve kelljen számolni. (A havi ötszáz forintot meg nem haladó jövedéki adót ne kelljen befizetni.)
A bejelentés és a jövedéki adó befizetési kötelezettség személyhez kötött legyen, tehát ugyanazt a berendezést több személy is használhassa, ne kelljen összevonni a mennyiséget.
Amennyiben a jogalkotó ki akarja zárni az üzletszerűséget, tiltás alá teheti a házilag előállított sör eladását, és előírhatja, hogy csak évi 11 hónapon kersztül lehessen főzni, tehát egy hónapot ki kell hagyni, azonban ne kerüljön tiltás alá a sör barti társaságban, vagy fesztiválon való ingyenes kóstoltatása.
A kész, gyári sörfőző kittekre pontosan ugyanezek a szabályok vonatkozzanak.