Csaba110 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 4356

Szia!

 

Ha megnézed az atmos kapcsolási rajzát ott is "T"-vel van megoldva az előremenő és a visszatérő is de az én tapasztalatom az hogy jobb ha mindakét cső külön- külön megy a tartályba igy a szivattyúknak van egy hidralikus váltó is a tartály személyében .

Ha a T megoldást választod akkor egyből fűteni fogja a házat és csak a maradék hővel tudja felfűteni a tartályt ,viszont ha a másik megoldást választod akkor van egy kis tartalékod mielőtt elindulna a fűés a ház felé . Nekem is így van megcsinálva 2000l puffer van beépítve a kazán előremenője a tartály tetején a kazán előremenője alatta 40cm és elforgatva 90 fokkal .A ház szivatyú érzékelő a tetejétől 30cm re van. A ház visszatérője a tartály alsó 3/4 részén van a kazán visszatérője 2 helyen van bekötve középen és alul így eludom osztani így elösször csak 1000l fűt fel és ha eléri a kazán visszatérő a 60 fokot akkor vált át a szelep és elkezdi szivni a tartály aljából.

Tisztításnak sajna csak a belebújást ajánlom de mindenképpen 2 személy végezze ha netán a belső rosszúl van akkor a másik kitudja húzni.

Én még belevágtam a etejébe egy 120l bojlert amit belehegesztettem így mikor felfűöm a tartályt akkor már egyből van 120l meleg vizem is.

 

Üdv:csaba

Előzmény: votinka (4355)