csephadaro Creative Commons License 2011.05.16 0 0 8314

Sziasztok!

 

Tavaly októberben, a topic hosszas tanulmányozása után vettem egy Samsung SC91-E0 (Multi Chamber) porzsák nélküli porszívót 36 ezer HUF-ért. Az alábbiakban megosztanám veletek az azóta összegyűlt tapasztalatokat:

 

Pozitívumok

- Nagyon jó szívóerő, még majdnem teli tartállyal is

- A szívócső markolatába épített kapcsoló nagyon kényelmes

- Halk működés

- Por nem távozik a gépből, jónak tünik a szűrés

- Jó parketta szívófej

- Minőségi kivitelezés (kivéve a kis szívófej)

 

Negatívumok

- A tartozék kis kombinált szívófej nagyon pocsék. Kanapé és fotel kárpit porszívózására illetve portalanításra használnám, de mindig lecsúszik a szívócsőről, nem lehet összerakni rendesen. Mivel rés marad a két cső között ezért rettentően hangosan süvít. Gyakorlatilag használhatatlan, nem is értem miért adnak ilyen pocsék tartozékot egy nívós porszívóhoz. Már azon gondolkodom, hogy beszerzek hozzá valahonnan máshonnan egy kis szívófejet, ami rajta is marad a csövön...

- A portartály ürítése azért nem annyira egyszerű ahogyan a marketing anyagok mutatják. A hajszálak sokszor fennakadnak a tetején, az alsóbb részekről nem lehet kirázni a betapadt port. Ha ki akarom rázni akkor az ütögetéstől 5 méteres körzetben száll a por. Nem társasházba való. Az alsó szivacsszűrőn szintén fennakadnak a kisebb hajszálak, kb. 5-6 ürítés után jól láthatóan koszos is lesz. Egyszóval a tartály ürítése kosszal jár, magát a tartályt és a szivacsszűrőt legalább minden tizedik ürítés után el kell mosni. Ez nem kevés kosszal jár, ráadásul ki is kell szárítani.

- Nem értem a műanyag parketta szívófejet miért festették metálszürkére. Már néhány használat után elkezdett lekopni a festés, fél év után rendesen ütött-kopottnak néz ki az egész. Egyáltalán nem értem, hogy a sok mechanikai hatásnak kitett készülékeket (mobiltelefon, laptop, porszívó) miért festik le metálszürkére, ha lehet tudni, hogy könnyen kopik.  

 

Összességében jó gép, a portartály a vártnál macerásabb, nem értem a rettentő gagyi kárpit fejet és a könnyen kopó festést.

 

Aki sokat használná a kis fejet és akinek problémás a portartáy tisztítása annak viszont (különösen ennyiért) nem ajánlom!