janijani Creative Commons License 2011.05.15 0 0 20138

Tavalyelőtt kiszedtem egy szép paprikának a magját és kisérletképpen elvetettem lesz ami lesz alapon. Tudom, hogy visszafajzik a hibrid magja, de amíg egy paprikatermelőnek létfontosságú addig nekem csak játék ez a dolog. Az időjárás is kedvezett és locsolgattam is, szépen termett és ránézésre ugyanolyan és ugyanakkora paprikák termettek mint amiből a magot szedtem. Most a tavalyi termés magjából vetettem, szerintem ez már nem hibrid mert visszafajzott ha akart. De van mellette másik 3 féle paprikám is, úgyhogy mindenképpen lesz mit aprítani a lecsóba.

Ugyanilyen módon lett a kedvenc paradicsomom magja is, de azért mellette vetettem 2 féle tasakos vetőmagot is, de még mindíg ez a legjobb.

Az idén ugyanezt megpróbálom az uborkával is, vetettem 3 tövet a tavalyi hibrid magjából, kiváncsi leszek az eredményre. Azért vetettem az eredeti hibridből is és vetettem hagyományos nem hibrid fajtából is egy sort. Így azonos körülmények között össze tudom hasonlítani a termést, a betegségre való hajlamot, stb és jövőre eldöntöm hogyan tovább.

Hónaposretket is saját szedett magról szoktam vetni, mert pofátlanul kevés van a boltban vett tasakban. Meghagyok felmagzani 2 retket és rengeteg magom lesz.

A csemegekukoricánál pl nem jött be, a hosszúcsövű hibrid utódai rövidcsövűek lettek.

Előzmény: Sárközi István (20135)