kicoka Creative Commons License 2011.05.15 0 0 654

Üdv.
Énis pont most kezdtem.:)
Nekem már megvan a kaptár 1/2NB, meg a keretek (csak egyet vettem SZERENCSÉRE, vateráról rendeltem és 14.000volt a keretek a kaptárral együt a pstán meg 20.000fizettem szval jól meg jártam...:s). Ma délelőtt belekezdtem a keretek összeszögelésébe, de meg úntam 10et sikerült xd....:D majd hnap fojtatom

Én ugy fogom csinálni ha minden összejön, lesz még egy kaptáram(2kaptárat akarok) ahol én lakok sok barát van aki méhészkedik és majd tőlük veszek/kapok majd 3rajt egy rajt bele egy kaptárba, a második rajt bele a második kaptárba, a 3. rajnál likvidálom az anyát és szétosztom a méheket a 2kaptárba, igy 2erős családom lesz télre.(tavaszra pedig családdá fejlőnek majd) :)

Érdemesebb rajt venni akác után mert 3raj kb annyi mint egy méhcsalád....és a kaptárakat lekell majd festened mindenképpen OLAJFESTÉKKEL, és meg kell sütni olajba:D
Na szóval amire szükséged van: Kaptár (én 1/2nb-vel fogom kezdeni), a kaptárba keretek, amiket bekell drótozni és arra rátenni a műlépet  amit majd bele kell olvasztanod..ebbe jöhetnek a méhek.
Eszközök: mindenféleképpen kell egy méhész sapka, egy kaptárszolga,fedelező villa, és egy FÜSTÖLŐ...

De 50.000ből jó esetben megvannak a EGY kaptár és az eszközök + a kellenek még a méhek
Ha akarsz beszélni vagy valami majd vegyél fel msn, e-mail, fb-on kiváncsi vagyok neked hogy fog majd menni a kezdés. tapasztalat csere... énis kezdő leszek/vagyok.:)
Remélem azért segitettem.:)

 

Előzmény: 1acél (650)