Prof63 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 485

Sziasztok!

 

Rájöttem valamire az EEP 5.0 magyar változatával kapcsolatban, és gondoltam, megosztom veletek, hátha érdekel valakit.

 

A probléma az volt, hogy eep-shop-os add-on modellek telepítése után a legördülő menükben csak 1-1 üres sor volt az új modellek neve helyett, így nem lehetett tudni, mit takar a menüpont. Csak a kiválasztás után lehetett megtudni a megjelenő kép alapján.

 

Azt a megoldást találtam, hogy telepítés után a Program Files/Trend/Eep5/resourcen könyvtár alatt meg kell keresni az új *.ini fájlokat, és egyszerű text editorral módosítani kell a tartalmat. Fel kell venni "Name_HUN" és "DESCRIPTION_HUN" tag-eket a más nyelvekhez felvett tag-ek mintájára. Azok mögé kell írni a magyar elnevezést, és a leírást. A program következő indulása után már megjelennek a magyar megnevezések.

 

Annyi trükk van még, hogy 1-1 modell kapcsán több különböző könyvtárba is kerülhet új *.ini fájl, amelyek mindegyikét javítani kell. Ilyen volt pl. az A320 Airbus modell, ami megjelent a "rolling material" kategóriában is, és az "Immobilien" kategóriában is.

 

Arra sikerült még rájönni, hogy az országonkénti modell szűrőnek az ini fájlbeli "COUNTRY" tag-hez van köze. Ha ott nem "D" az érték, akkor "Németország" szűrési beállítással nem jelenik meg a modell a listában. Arra viszont még nem sikerült rájönnöm, hogy milyen érték mellett jelenik meg pl. az "Egyéb" országbeállítás mellett. Aki tudja, mondja!

 

Üdv. mindenkinek.