ghepard Creative Commons License 2011.05.12 0 0 3681

A lényeg az hogy az egyik doki azt mondja "ha bírja csinálhatja"a másik meg hogy na ne vicceljen már átmegy a pitvari fibrilláció kamraiba és aztán nézhetek.Szóval most állapodjak meg 30 nál vagy mi van?

 

Látod ez a lényeg. Maguk se tudják mi a jó, vagy rossz, de sokan játszák a nagy okost. Még akkor is felírnak gyógyszert, mikor fogalmuk sincs róla, hogy hogyan fog hatni. A feleségem erről tudna énekelni. Decemberben, hogy valami újat kipróbálunk a fülgyulladásra, meg torokgyulladásra, mondja neki a doki. Ebben a maga útját járja, nem hallgat rám, csak itt ott, mikor már nagy a baj. Ez az új gyógyszer két nap alatt olyan problémákat idézett elő neki, hogy még ma is infúziókra jár (persze azt is fizetni kell, de nem a doki)........

 

Megint nem mondom, hogy próbálj valamit, amit most írok, csak leírom tapasztalataimat. A szívet lehet szabályozni, szinte meg se kell mozdulni. A légzéssel is. Tehát még akkor is számottevően lehet szábályozni, mikor csendbe vagyok. Nem mindegy hogyan lélegzel. Vagy még lélegezni se kell.  Ha teliszívom magam levegővel és úgy mérem a pulzust, akkor növekszik, mondjuk 55-ről felmegy 64-re. Ha kifújom magamból majd az összes levegőt és aztán úgy mérem egy percig, akkor csökken az akkori normálishoz, mondjuk 52 körüli. De van még egy jobban csökkentő eljárás (lehet több is van, csak nem kutatom). Ha gyorsan szippantok és gyorsan is kilököm a levegőt, de közben egy icipici szünetet tartok, közben a kezem a halántékomon van és igyekszem eltalálni a szippantást és a kilökést a pulzussal -azt akarva elérni, hogy akkor dobbantson a szív. Ezzel még lejjeb hozható a pulzus, akár 50 alá is. Tehát 64 és 49 között simán parancsolgathatok neki. Persze lehet ez nem megy rögtön az embernek. Kell azért türelem és figyelés, igazítás, nyugalom meg ilyesmik.

 

Na és itt jönnek a hangok. Ha az ember dúdolgat valami szöveget, ismert nótácskát, vagy csak úgy akármit, egy hangot is - akkor akaratlanul tovább kezdi fújni ki a levegőt, hogy befejezze a sort, mondatot stb. Szokom mondogatni, hogy a nők lehet ezért is élnek sokkal tovább, mint a férfiak, mert nagyon szeretnek pletykálni. Ez meg ugye hangkiadással jár. A vonatban néha nem győzök csodálkozni. Ha két ismerős hölgy összefut oda ahol én ülök, vagy én ülök véletlenül az egyikhez, de jön a másik, ezt néha nem tudom elkerülni... :)) Szinte be nem áll a szájuk, állandóan megállás nélkül fecsegnek. Nekik jó, nekem meg az agyamra megy. Ez így van a saját hangom nekem jó, de ha mást kell hallanom összevissza és érezni a rezgéseket, az nem nekem jó.

 

A normális légzésnél a szívó fázis kb fele annyi mint a kifúvó fázis, de sok embernél még ez sincs így. Sokan szinte 3 ember helyett lélegeznek, mégis légszomjban szenvednek.Lehet náluk tovább tart a szívó fázis és ez nem jó. Írtam is irományomban. Na, ha az ember dúdolgat, akkor ez az arány igencsak eltolódhat akaratlanul, még mindenféle cselekvés közepette is. Ez nagyon nyugtat és a test igyekszik jobban működni. Az arány eltolódhat egész egy az öthöz. Tehát mondjuk 1mp szívás és 5mp kifúvás. Én például simán csinálhatom 1 a 10-hez, mindenféle megerőltetés nélkül....... Ez azt jelenti, hogy a tüdőben és a vérben sokkal jobb hatásfokkal tud kicserélődni az elhasznált levegő frissre. Ez meg egész biztos kihat a szívre is. Azzal fejezem be, hogy én sose mondom senkinek, hogy valamit csináljon, csak leírom, hogy én hogyan állok neki. Ha valami történik, akkor azt  valahogy próbálom magamnak megmagyarázni.

 

De a mai eredmény már nekem is magas. Ma 4 perc 20 másodpercig voltam képes visszatartani a levegőt. Kezdhetek gondolkodni, hogy ez meg hogy a francba lehetséges.........

Előzmény: Fekete bárány 43 (3678)