Rayny Creative Commons License 2011.05.10 0 0 16647

Na akkor szólok én is pár szót az újoncokhoz, mint a kínai csodák védelmezője :)

 

Az remélem mindenkinek tiszta, hogy minden lámpa ugyanott készül. Kínában! JETBeam, Fenix, Ultrafire, mindegyik ugyanott. Lehet hogy nem ugyanabban a gyárban, hanem 2km-re egymástól, de akkor is, ezek kínai lámpák. Az biztos, hogy a JETBeam, Fenix, Olight, Nitecore, Thrunite, Tiablo, EagleTac biztos nagyon jó lámpák, ezt már számtalan teszt, hozzáértők véleménye, stb. bizonyította.

 

Viszont!

 

Menjünk csak fel mondjuk a hkequipment oldalára és nézzük már meg, hogy milyen gyártmányú töltőt adnak JETBeam, Fenix, Olight, Thrunite lámpákhoz? Hát elárulom: Ultrafire WF-139-t! :D

 

Na meg az a helyzet, hogy mondjuk egy Ultrafire C8 XM-L a maga 4.500 Forintos árával ugyanazt tudja, mint a Fenix TK35! Illetve nem, mivel kicsivel erősebb is a fénye :)

 

 

Ha pedig az Ultrafire a "rosszabb" ledeket kapja meg, akkor annak mi csak örülhetünk, mivel a rosszabb LED itt azt jelenti, hogy hidegebb színhőmérsékletű (mivel azokat nem olyan kelendőek, mint a meleg-fehérek), tehát nagyobb a teljesítménye.

 

Továbbá ne felejtsük el, hogy egy zseblámpában ami alapvetően fontos: fényforrás, áramforrás, reflektor vagy lencse. A komoly gyártóknál ami előny, az a minőségbiztosítás(bár ez se mindig jön össze, lástd: Fenix TK35) és a jó elektronika (a LEDLenser mondjuk ezen a téren ritka pofátlan). De ezen kívül a DX-es, Manafontos, Kaidomainos Ultrafire, Trustfire, stb. lámpák nagyjából ugyanazt tudják, mint a nagy márkák lámpái, de töredék áron.