Antisystem Creative Commons License 2011.05.10 0 0 13048

Igen, sajnos a Canesten propilénglikolt tartalmaz, ami nyh irritáló. A leírás polietilén-glikolt tartalmaz, de ebben a formában én nem találtam.

Na, találtam leírást, ami szerint a kereskedelmi, propilenglikolos oldatot használták a sinusokba... kezdem sejteni, miért kell narkózis még az endoszkópos variánshoz is:(

Erről van egy sztorim, ugye propilenglikolos volt a régi (decis üveges) Chlorocid 20% AUV meg a Tylan 50 és 200 AUV injekciók.

"Each mL contains 200 mg of tylosin activity (as tylosin base) in 50 percent propylene glycol with 4 percent benzyl alcohol and water for injection."

Na, utóbbiból kapott eccer az egyik macskom egy injekciót, még a 80-as években az akkori állatorvosunktól, a rendelőben... hogy ott milyen műsort csinált az egy dolog... (el is képedtem, mert előtte egy másik alkalommal vizes bázisu cuccot - gentát - én simán beadtam neki, egyedül)... . Az igazi döbbenet az volt, hogy amikor rá egy évvel ez az állatorvos jött hozzánk kutyát oltani (más környezet, más ruha, stb) az addig békében a konyhapadon gömbölyödő macska kondenzcsíkot húzva ugrott ki a nyitott ablakon... láthatóan életre szólóan traumatizálta a lelkét a propilenglikolos Tylan-élmény...

 

ÜdV

Előzmény: Wet RinR (13044)