ghepard Creative Commons License 2011.05.10 0 0 3677

Az is baromság hogy aki sportol annak nem lesz magas vérnyomása 25 éve kemény küzdősportokat űzök illetve űztem és mégis 190/110 volt az átlag vérnyomásom mire kiderült.

 

Ez is úgy lehet, ahogy  írod. Sok élsportoló ráfizetett. Mert ugye nem lehet a végtelenségig élsportolni, az élen lenni. Már az is rosszul hat, ha észreveszik, hogy le vannak könnyen pipálva. Még jobban hajt, még jobban kinyírja a szervezetét. És aztán, mikor abbahagyja, kezdődnek a bajok, sokaknak elég nagy bajok - mert szinte egyserre hagyják abba. Nem is szabadna abbahagyni, csak fokozatosan csökkenteni és egy bizonyos fokon maradni. Én kb 20 sportágat űztem, persze pusztán kedvtelésből. Ma már csak focizom, bicajozom, itt ott úszkálok, pinpongozok, bowlingozok a fiammal (ha elvisz), sokat gyalogolok - ja és nagyon jó sportolás a kerti meló, na meg hasznos is (ezt márciustól késő októberig űzöm). Az edzés sose volt kedvemre. Egyedül csak a röplabdát edzettem, mert azt sokáig játszottam versenyszerűen. Több sportágban is részt vettem versenyeken, tornákon, de sose edzettem......

 

Milyen küzdősportot űztél? Én is próbálgattam küzdeni, de csak a fadarabbal, téglávan - de elsősorban magammal küzdök magamért. Egy legyet nincs szívem megütni, néha majd leesek a bicajon, mikor észreveszek egy csigát az utolsó pillanatban a fűben, hogy kikerüljem. Egyszer neki is mentem a fának miatta, persze semmi baj, metrt nem szokok gyorsan menni az erdőben..... :)

Előzmény: Fekete bárány 43 (3675)