ghepard Creative Commons License 2011.05.09 0 0 3673

Lehet most meg fogsz lepődni. Én nem is tudtam, hogy pontosan mit rejt magában az a szó, hogy pitvarfibrilláció. Na ma reggel egy kicsit beleolvastam. Tehát valamiféle ritmuszavar. Kihagy a szív meg ilyeneket olvastam. Kapsz gyógyszert és aztán nem fog kihagyni, meg ilyeneket olvastam. Ja meg, hogy felmegy a pulzus, meg rosszullét, szédülés stb. Ami a ritmuszavart illeti, azt hiszem az mindenkinek van. Hatnak ránk mindenféle ingerek. A test igyekszik azt a sok rerzgést szinkronba hozni, de néha nem sikerül neki és akkor, mintha kihagyna egy ritmust. A rezgések ki is oldhatják egymást. Ha akarom, én úgy szét tudom szinkronizálni a pulzusomat, hogyha nem tudnám mitől van, akkor már rég berezeltem volna. Persze inkább szinkronizálni igyekszem. És, hogy elég jól megy, azt az eredmények mutatják is. Persze sose lehet tudni, már ma felfordulhatok, csak még semmi jelét nem látom. De kizárva nincs. Mondom én úgy kelek minden nap, hogy ez lesz az utolsó, ha nem, akkor boldogan alszom el.

 

Mint már írtam, nekem nincs vérnyomásmérőm, de mondjuk a kolléganőmnek van és 2 éve vett még jobbat. Hogy miért. Egy kontroll kapcsán. 2009-ben a melóban kijárták, hogy  kötelező volt mindenkinek részt venni egy több dologra terjedő kontrollra. Nekem semmi kedvem se volt hozzá, de aszonták, ha nem megyek el, baj lehet ha bajom lesz. Mindkettőnknek hosszú időn át rendes a vérnyomása. Enyém olyan 123-128 között szokott lenni, ezt csak a kötelező 5 évenkénti behívásoktól és vizsgálatokból tudom (amit a füleim miatt kell megélnem, a rokkantsági miatt, ha nem mennék elvennék). Az övé 120-123 (már a felső). Ő vagy 33 cm-rel alacsonyabb tőlem és így a vérnyomása is alacsonyabb (az alacsonyabb embereknek általában, én 192 cm magas vagyok, 93-94kg). Ebben a zsiráf viszi a prímet, neki olyan magas a vérnyomása, hogy azt az ember nem élné túl.

 

Na a kontrollon nekem 148-at a kolléganőmnek 140-et mértek. A doki aszonta, hogy ez már jó magas. Mondom tudom. De elmagyaráztam neki, hogy most miért mért ennyit, akkor még nem tudtam, hogy a kolléganőmnek mennyit mértek. A kolléganőm nagyon megijedt, szokta mérecsgélni itt ott magának. Elkezdte minden nap mérni a vérnyomását, többször is. Én nem, nincs is mivel. Teljesen természetes volt, hogy ott és akkor annyit mértek (egyébként majd mindenkinek magasabbat mértek, mint várta, már aki tudta kb, hogf mennyi szokott lenni). Mindennap aztán mondta, hogy 120 felett sose mért. Elmagyaráztam neki, hogy miért gondolom, hogy ott annyit mértek nekünk. Azóta többet figyeli és elkezdett Ő is próbálkozni a rezgésekkel, azt már csinálta régebben is, de én egész más dolgokat mondogattam neki. Ő volt az, aki rászedett arra is, hogy az irományomat fordítsam le szlovákra is. Levitte a vérnyomását 100 alá, már mondom is neki, hogy ne márháskodjon, a pulzusa is elérte az enyémet, pedig 60 körül volt az övé. De mivel Ő alacsony, még az a 100 se olyan alacsony neki, az nálam olyan 115-120-nak felel meg........

Előzmény: Fekete bárány 43 (3670)