krulis Creative Commons License 2011.05.08 0 0 6756

A magas cukortartalmű élelmiszerekről jut eszembe, 1084-ről indul a mai söröm:

 

Vespers Abbey Dubbel -néven találtam a receptet:

 

4 kiló pilseni

1 kiló müncheni

0.25 kiló karamünich

0.25 kiló special-b

1 kiló sötétbarna candy syrup (ez mi magyarul?)

 

komló

first wort hop : 45 gramm tetnanger

15 gramm saaz utolsó 5 percben

 

élesztő:

Wyeast abbey 2

 

19 liter lett

 

A candy syrup érdekes volt. Úgy kell csinálni, mintha karamellt csinálnánk, csak az 1 kiló kristálycukorba tettem egy tasak szalalkálit, így alacsonyabb hőmérsékleten is bebarnul és más jellegű lesz, mintha sima karamellt csinálnánk. 

 

Tegnap nagybátyámnak segítettem lefőzni az első sörét. Vicces volt, mert a szőlőhegyen nincs csapvíz, a kútról kellett hozni a vizet, az utca végéről.:)

 

Előzmény: Törölt nick (6751)