Foeniculum V Creative Commons License 2011.05.06 0 0 26

Tény hogy kicsivl többet is bírhatna, de ezt egyelőre tudjuk be a méretének, valamit valamiért, mindenben van jó és rossz, a mérete miatt túl nagy akkumulátor nem fér bele, viszont a 3G, a HSDPA, a Wifi, a GPS, a zenehallgatás és az alkalmazások ezen is ugyan annyit esznek, mint minden más Androidos telefonon.
De ettől függetlenül szerintem ne vegyetek bele kínai akkumulátorokat és idegen cuccokat, csak amiket a gyártó gyárt, mert idegen cuccosok beépítése bizony garancia vesztéssel járhat és nem is biztonságosak. Lehet vásárolni Micro USB-s, beépített akkumulátoros, sőt napelemes-beépített akkumulátoros utántöltőket, amikből akár 4-6alkalommal is tele lehet vágni a Mini aksiját, ha már költekeztek akkor inkább valami ilyesmiben gondolkodjatok.
Mini PRO-sok valamint X8-asok esetében természetesen ott a lehetőség 1-2db tartalék aksit venni inkább a gyáriból. Ja és az akku fresh-t azt tudom ajánlani, volt annak idején a C905-ösömben és tényleg jól teszi a dolgát, és nem Kínai, hanem minőségi japán cucc. Ugyanúgy próbáltam benne egy 1800mAh-s kínai akkumulátort, és egy szállal sem bírta tovább mint a gyári BST-38as, csak ráírták a teljesítményt, nem volt neki nagyobb mint a gyárinak. Amire pedig nem csak ráírják, hanem valóban akkora teljesítményű, az pedig veszélyes.
Egy szuper amoled kijelző esetleg kevesebbet fogyasztana, de akkor drágább lenne a telefon, akkor az volna a gond.

Ettől függetlenül azért írnék pár tanácsot az eddigi tapasztalataimról, amik mind 1.6, mind pedig 2.1-es felhasználók számára jól jöhetnek, bár többen tudjátok eleve, hogy mik azok amik fogyasztanak.

Tehát:

Amik nagyon szívják az akkumulátort:

-adatforgalom, CPU, Ram figyelők
-élő, mozgó háttérképek
-játékok
-widgetek, minél többet tesztel ki, annál jobban merül az akkumulátorod
-wifi, GPS, HSDPA
-automata Task Killerek, vagy olyanok amik magukat nem lövik főbe ha végeztek (ajánlom az Advenced Task Killert)
-a legtöbb akku szint figyelő is leszívja az aksikat (kivéve Battery Level)
-Road Sync (amíg nem töröltem le, a fogyasztás 23% -át adta)
-folyamatos Facebook Sync
-és ezeken kívül, minden létező program ami folyamatos futással folyamatosan hajtja a CPU-t
-továbbá a rosszul megírt programok, mielőtt telepítetek, érdemes elolvasni az appok alatti hozzászólásokat és azok értékelését ezekből ugyanis sok minden kiderülhet, 3,5-4csillagosra értékelt alattiakat nem érdemes, nem ajánlott feltenni
-ebbe a körbe tartoznak sajnos az idegen Home Screenek-is
-és nem utolsó sorban a vírus és alkalmazás figyelő programok is sok energiát emésztenek el

Amit lehet tenni az ügyben:

-Éjszakára 3G-t kikapcsolni, vagy esetleg repülőgépes üzemmódba tenni a telefont, sőt aki internetezésre nem használja csak Wifin, vagy sehogysem az teljesen kikapcsolhatja a 3G-t, hiszen akkor minek neki
-amit lehet, kézi frissítésre állítani (facebook, iwiw, Timescape stb)
-olyan, nem automatikus task kilert használni, ami önmagát is lelövi
-nem feltenni a felsorolt figyelő programokat, csak ha nagyon muszály
-Fényerőt nem muszály maxon használni, a fényérzékelő úgyis erősíti a kijelzővilágítást ha fény éri
-akinek lehetősége van rá Rootolni, és leszedni a Road Sync-et valamint a játékokat (( MÁSHOZ NE NYÚLJ, MÁST NE TÖRÖLJ!!!))

Nos egyelőre ennyi volna.

Előzmény: Foeniculum V (25)