Gyuri44 Creative Commons License 2011.05.03 0 1 89

Idézet a jelenlegi gyulai polgármesterrel készült egyik interjúból, amely a Gyulai Hírlapban 2010. október 8-án jelent meg:

"A szakdolgozatomat is Békés megyei témából írtam, Kulákperek Békés Megyében címmel. Ez némileg tisztelgés volt törvényszéki bíró nagyapám előtt, akit azért rúgtak ki 1949-ben a Bíróságról, mert több társával együtt sorozatban mentették fel a gazdákat az ellenük emelt alaptalan vádak alól. A kommunisták koncepciós pereket indítottak a gazdák ellen, amit a tisztességes bírák nem tudtak elviselni, ezért kirúgták őket. Nagyapám harmincnégy évesen, jogi diplomával, bírói gyakorlattal, német és francia nyelvtudással mehetett segédmunkásnak." (http://www.gyulaihirlap.hu/index.fcgi?rx=&item=&akadaly=&nyelv=hu&menuparam_8=3008&type=8&menuparam3=7)

Szerintem megrázó és szomorú motíváció lehet ez egy olyan ember számára, aki a Holokauszt megemlékezések napján netalántán ne adj isten esetleg az ilyen családi előzmények miatt pálinkába fojtja a rossz emlékeit. - "Akkorra és oda".