Dömdödöm67 Creative Commons License 2011.05.02 0 0 738

Kedves Afintha,

 

Nem veled vitatkozom, mert se meggyőzni nem akarlak, és nem is befolyásol a véleményed, de egy érdekes kérdést feszeget a beszélgetésünk. Lehet-e, szabad-e a hivatalos, minősített, stb. orvosokon kívül más utját keresni a gyógyulásnak? És ha igen, mi az, amit szabad, amit kell, és mi az, amit nem szabad?

 

Nézzük sorban. A CLL a hivatalos leírás szerint nem gyógyítható, a kezelések sem hosszabbítják meg számottevően a beteg életét. Jelenleg nincs olyan szer, ami gyógyítana. Ez a szakvélemény. Namármost, akinek ilyen betegsége van, az döljön hátra, nézegessen sírkő - katalógusokat, és ennyi? Megszívta és kész? Te ezt javasolod?

 

De mi is segíthet az orvosokon kívül?

 

Hogy a különböző készítmények, teák stb. mennyit használnak, nem tudom. De ha nem árt, akkor pont annyit, mint a hivatalos orvosi gyógyszerek. Rengeteg van a piacon, én biztos nem próbálnám ki egyiket se, ha egy megbízható orvos végzettségű szakember áldását nem adja. Viszont benne van a lehetőség, hogy egy testre szabott kezelés kitolhatja a betegség lefutását, javíthatja az életminőséget, mert bizonyára akad olyan közülük ami hatásos. Kérdés csak az, hogy erre a betegségre hatásos-e, és hogy aki használja, annak jó-e?

 

Táplálkozás:Öt éve járunk orvosokhoz ezzel a betegséggel, orvostól egy szót se hallottam arról, hogy bizony nem mindegy, hogy mit és mennyit eszik / iszik az ember (nyilván nem az alkoholról és a dohányzásra gondolok). Pedig nem mindegy. Nagyon nem. Ennek külön irodalma van, nem mennék bele a részletekbe, akit érdekel, annak elmondom.

 

Energiák: ez hit kérdése, nem is kell vitatkozni ezen. Amúgy nem új a gondolat, ötezer éve használják a gyógyításban.

 

Lélek ereje: Számomra alaptétel, hogy ha nincs hite és akarata valakinek a gyógyulásra, akkor nem is fog egy ilyen betegségből meggyógyulni. Még azt is megkockáztatnám, hogy a léleknek is gyógyulni kell. Hogy ez milyen módszerrel történik,  kinek mi segít, ez megint egyéni. Kinek Istenbe vetett hit, kinek a meditáció, kinek az agykontroll. Még ide sorolnám a legelcseszetebb gurut is, mert ha az valakinek segít, akkor az jó. Leszólni bármelyik utat, csak mert nem ismerjük, az egy olyan fórumban, ahol az emberek az életükért harcolnak...lelked rajta. 

 

 

A teljesség igénye nélkül pár gondoloat, mi minden van az orvostudományon kívül. Ha engem kérdez valaki, azt mondanám neki, hogy egy ilyen betegséggel felelőtlenség nem tovább keresni. 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: afintha (733)