weresgyufa Creative Commons License 2011.05.02 0 0 30

Sziasztok.

Sokan fikázzák a plazmagyertyás megoldást, nos, én kb 4 hónapja használom. 94 Honda Civic 1.5LSI D15B7 Amerikai gyártmány, alapból NGK gyertyák a gyári gyertyáim, abbó is magasabb hőértékű ha nagyobb fordulaton akarom használni a motort.

Szóval... én csak annyit vettem észre,

- hogy ha "Bénán akarok váltani" azaz hagyom kicsit dadogni a motort akkoz dadog, ellemben a plazmagyeryával nem.

- ha 10l benzinhez adagolok 2 vagy 2.5l vagy 3l E85-öt akkor semmi de semmi fogyasztásnövekedés nem volt. (Itthon tankoltam kannából és lefulladásig használtam, de a csomagtartóban mindíg volt 5l üzemanyag ha gondban lennék mert olyan helyen vagyok.

- Átlagos használat mellett az autó benzinből és benzin/ethanol kevezékből is 5.1-5.5l-t fogyasztott.

Az eredményeket többször teszteltem azaz pl 10+2l-es keveréket 3* kapott egymás után, mostanában jön majd a 10+5 és igy megyek felfelé 50/50-ig.

Nem kevés játék és idő is ezt megcsinálni, hogy minden egyes keverési arányt leteszteljek gyári és a plazmagyertyával is, de mivel hajt a kíváűncsiság és azt hiszem el amit látok, nem hiszek a sok pénztelen, tudálékos, mindent lefikázó, csak nekem van igazam és még sorolhatnám embereknek... szóval ezért is vágtam bele, ennyit simán megért 160 dodi nem volt nagy pénz érte, ennyiért kb iridium gyertyát veszek, és ha annyit ér és semmivel sem többet akkor is megéri. kicsit több mint 1200km-t mentem eddig cserélgetve a gyertyákat és a tapasztalatom az hogy nálam a 10+2.5l-es aránytól a gyári gyertyával elkezdett nőni a fogyasztásom, nem drasztikusan de kb 5-8% az eszt követő lépésnél ez már 7-10% a jelenlegi 10+4l-es felállásnál ez az első kör lefutása után 9%

Hamarosan megíratom bele az E85-ös programot is ami kapcsolható üzemet tesz majd lehetővé, akkor majd kiderül gogy 100% E85-el mit fog produkálni gyári NGK és a Pulstar gyertyáival, de lehet kíváncsiságból végig megyek a lépcsőn 70% E85-ig program nélkül, mert érdekel mi történik, igaz most nyár van ez is kedvezőbb hatással van azért a fogyasztásra.

MAjd jelentkezem mire jutottam, addigis aki nem hisz benne próbálja ki, nem veszt semmit, max egy gyertyakészletet, szerintem ez nem nagy ár.