"amit persze meg is vettem azonnal,"
A típust nem azért írtam, hogy ez az egyetlen a világon, ami szerintem jó neked, hanem hogy én kb milyen kategóriában gondolkodnék. Vásárlás előtt nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy ezeket a csupasz ventilátorokat nem olyan egyszerű beépíteni egy barkács dobozba, mint lemez házzal körbeburkolt és erzernyi rögzítési lehtőségű rokonait. Vásárlás előtt szerintem nézd meg jól a rajzát a Papst honlapján (rögzítési pontok, beépítési trükkök).
"egy egyszerű vezérléssel együtt:"
Ez nem vezérlés, ez egy egyszerű kapcsolóüzemű tápegység. Ami helyett használhatsz egy még egyszerűbb, bármely sarkon kapható számítógép tápegységet, de én inkább hagyományos trafós-egyenirányítós tápról üzemeltetném, mert a stabilizált (és kapcsolóüzemű) tápegységeknek van némi saját energafogyasztásuk, ami engem jobban zavar (hosszú évek watt-forintjai), mint az, hogy a ventilátor nem halálpontosan 12 voltról megy.
Ha olyan egyenáramú motor mellett döntesz, amelynek nincs saját külön fordulatszám-változtató bemenete (mert ilyen motorok is léteznek), tehát magát a tápfeszültséget akarod változtatni, akkor szerintem egy PWM elven működő feszültségszabályozó áramkör kell neked a tápegység mellé (az ebay ilyenekkel is tele van). Ahhoz, hogy a a két motor eltérő tempóban is mehessen (pl leolvasztás), ahoz két ilyen pwm modul kell (persze tápegységből elég egy is)