4csíkos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 67484

Sziasztok!

Igen, nagy valószínűség, és egy másik videó szerint Konkursz. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=5TxPCTW-pMw&feature=related

Azt, hogy mi PSZH és mi gyalogsági harjármű szerintem két dolog dönti el, és ezek össze is függnek.

Az egyik, hogy miként kívánják használni (hol a helye a harcrendben):

-az első vonalban halad a gyaloggal együtt, folyamatosan támogatva azt "harcol",

- vagy csak előre viszi valameddig a gyalogot, majd attól lemaradva, "hátul kullog, immel-ámmal támogatgat", vagy  eleve olyan egységet szállit, annál van rendszeresítve, aminek nem is első vonalas "frontharcos" szerepet szántak.

(Persze azok az idők már elmúltak amikor ezt így élesen külön lehetett választani, még a klasszikus - ortodox harcászat idelyén.)

A másik az előzőből is adódóan a jármű harcértéke, fegyverzet-védettség-mozgékonyság hármasa.

Egy PSZH elméletileg kissebb harcértékkel kell rendelkezzen (ebből köv. kissebb tömegű) mint egy GYHJ.

vek.

Bár a modernebb fejlesztéseket elnézegetve, nekem úgy tűnik, manapság kezd összemosódni a két kategória és csak a fegyverzet különbözteti meg a kettőt egymástól, akár járműcsaládon belül. (Modul felépítményes, cserélhető tornyos járművek.)

A videót nézve nekem úgy tűnik, hogy a BTR-90nek csak nevében van köze a mi 80asunkhoz.

Más a motor, más a hajtás, vízihajtómű, torony, stb.

Ami érdekes, hogy 2 főt írnak kezszemnek, és 8 főt desszantnak. Gondolom akkor a toronylövész lehet a járműpk., ha a raj leszáll.

Érdekelne egy ilyen BTRes orosz gl.raj felépítése, járműben történő elhelyezkedése.

Ha István nem siet annyira, és szépen megkérem talán csepegtet valami infót.? :)))

Előzmény: belic (67470)