ento Creative Commons License 2011.04.20 0 0 299

A nem ionizáló sugárterhelést(alacsony frekvencián ~50Hz elsősorban a mágneses tér, magason ~GHz az elektromágneses) a következők okozzák, elöl a legveszélyesebbek:

 

mobil tornyok, városokban az épületek tetején található adók is!(helyet hagyok utána, mert nagyságrenddel pusztítóbb mint a többi, tekintve hogy a nap minden másodpercében átsugároz, nem menekülhetsz, nem kapcsolhatod ki, elviseled hogy lassan kinyír, elpusztítja az immunrendszered, sejtjeid dupla gyorsan öregednek, rosszul vagy, fáj a fejed, zúg a füled, gyengének érzed magad, fáradtnak, --rosszul kelsz-- vagy elvándorolhatsz egy lakatlan szigetre, vagy Afrikába, ahol egy nap megjelennek a Telecom emberei..)

 

műholdról szórt Wifi(már megkezdték, egész Európát szórják, "mert megérdemeljük")

 

közeli külső magasfesz. vezeték, közeli trafó

otthoni DETC telefonok(akkor is sugároz ha készenlétben van, erősebben mint a mobiltelefon)

Wifi modem-router-mobil internet

gyakori, fül melletti mobiltelefon-használat

számítógép

nyomtatók, multifunkc. berendezések(a többség csak 50 Hz-en, de vannak olyanok, amelyek képesek egy számítógép magas frekv. sugárzását is túltermelni, konkrét példa: HP psc 2xxx 2GHz környékén bekapcsolt állapotban 5 mikrowatt/n.méterre emeli a "háttér" 3 mikrowatt/n.méteres értékét, HF 35C műszeres mérés)

energiatakarékos lámpa(amióta visszatértünk a hagyományos égőkre a nagyszobában, olvasásánál, tévézés mellett, kevésbé fárad a szem, az agy)

mindenféle analóg berendezés, töltők, HIFI, tv, stb.

épületben kapcsolók, elektromos hálózat

 

A felsorolás nem teljes és mindegyikhez írhatnék litániát. Lényegi tapasztalatom, hogy

 

1,legfontosabb minél távolabb kerülni az adóktól és adótornyoktól(a németeknél ez pl. úgy csapódott le hogy az ingatlan becsléseknél gyakran értékcsökkentő tétel a közeli mobiltorony - sok érdeklődő ui, eláll már az alkutól is ha a közelben torony van)

 

2,semmilyen mobilinternetet, asztali vagy mobil Wifi-s berendezést(modem, laptop, stb)nem szabad használni, törekedni kell a VEZETÉKES adatátvitelre, sőt a vezetékes átvitelnél is törekedni kell a LASSABB adatátvitelre-természetesen ami még kompromisszumokkal használható(a trendekkel ellentétes mindez, de most nem a technikai fejlődést és a fogyasztás mámorát taglaljuk, ugye, hanem azt, ami egy idő után fontosabbá válik mint a villámgyors letöltés...az életet, az egészséget, az ember közérzetét)

 

3, Használat után minden berendezést áramtalanítani kell főkapcsolóval. Ha valaki nagyon "pedáns" ezt megfejelheti a konnektorból való kihúzással... de biztosíthatlak hogy ettől nem fogsz jobban kelni.

 

Konkrétan a lérdésedre tehát: a nappali használatban jelent kisebb terhelést(és később valamivel jobb alvást), ha ezeket a berendezéseket magadtól minél távolabb használod. Elsősorban a számítástechnikát. Ha azt sokat használod és utána tompának, fáradtnak érzed magad, mindenképp. Példaként, mint korábban már írtam, nálam a laptop a sarokban van tőlem most két méterre, minden vezetéken van áttéve, USB 1.1-en(axióma kedves, még azt is bebeszéltem magamnak hogy a 2.0-a erősebben sugároz!) az asztalra, vezetékes internet, monitor előtt két nagy szódásüveg. A számítógép és egyéb berendezések maradék sugárzását úgy csökkentem, hogy könyveket, mappákat, régi desktop házat teszek a forrás és közöttem lévő térbe.

 

Mindennek egy előnye és egy hátránya van: "előnye", hogy órákig fáradás nélkül tudok dolgozni, hátránya hogy elszoktam a "normál" PC vagy laptop sugárzástól. A múltkor azt a régi P4-es desktopot kapcsoltam be, ami most szigetelésként funkcionál és pár perc múlva pánikszerűen kapcsoltam ki a fejben, szemben, testben megjelenő jól ismert egyre kellemetlenebb érzés miatt.

 

 

 

 megjegyzés: panelban(társasházban) meg tudja keseríteni az ember életét, ha a szomszéd lakásban DECT telefont kezdenek használni...a falon át gyönyörűen, erősen, állandóan és észrevétlen dolgozik..főleg éjszaka..

 

És a végén: Would you like to know more? Please visit on the website www.next-up.org www.magdahavas.com meg fogsz lepődni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hantorish (298)