v_peti Creative Commons License 2011.04.16 0 0 75

Kompos túrához nem árt egy autó, mert a buszos megközelítés sok helyen nem megelelő, biciklit meg nem rakhatsz fel a buszra, vonat meg nincs sok helyen.

 

Amúgy érdekesség, hogy Mezőtúr és Szarvas között vasút híd van, de közúti nincs, így ott kompolni kell, ha valakin arra jár. Viszont vonaton víz érintése nélkül juthat át a túlpartra.

 

Én eddig szisztematikusan nem kompoltam.

Utazások: Szántód-Tihany egyszer autós kirándulás egy irányba, egyszer meg oda-vissza csak úgy, közel 20 éve. Nagymaros-Visegrád kiránduláskor, jó 15 éve. Vácon 4-5 éve sokkot kaptam a jegyártól. Meg a meghirdetett félórással szemben csak órás követés volt... Így az elmaradt. Mohácson viszont 3-4 éve volt egy oda-vissza út, ha már egyszer Mohácson jártunk...

Szóval nekem ennyi volt. De felkeresnék néhány kisebb Tiszai köteles kompot. Amit sajnálok, hogy kimaradt, és elvileg el is tudtam volna menni, az Újpest-Megyer átkelőhajó, ami már nincs, és a szegedi komp, ami még van. Viszont még van a Csepel-Molnár sziget komp, azt is kéne próbálnom.

Voltam pár éve Balsán, de akkor már nem közlekedett a kisvasút végállomásán lévő komp, így nem volt alkalmam kipróbálni. :( Nem tudom azelőtt mi értelme volt kis távolságra a másiktól, amikor a túloldalon már 2x éve nem volt vasút...

 

 

 

 

Előzmény: M41 2152 (74)