tucsok13 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 12539

Najóó...ma is sütök egyet, de most áfonyás-túrósat. Meg mákosat is szoktam, olyan töltelékkel mint a bejgli..

Szóval: 1 RAMA, 1 tejföl, 1 egész tojás és 1 sárgája, 1 cs sütőpor, 2 kanál fruktóz (én nem használok cukrot de persze azzal is lehet) 1 cs sütőpor és annyi liszt amennyit felvesz ez a cucc. Gyorsan összegyúrom, kétfele osztom, bele a tepsibe/kerámia formába, ráteszem a kihűlt tölteléket majd a másik réteget. Tetejét tojással megkenem, vékonyra vágott mandulával-dióval megszórom és 180 C-os sütőben fényes barnáspirosra sütöm.. a szülinapomon volt ilyen, megkeresem a képet és beszúrom.

Egyébként ez a tészta bőven elég egy nagy tepsire, csak hát ugye (ahogy láttad is) én jó részét megeszem nyersen...:-PPP Szóval ha csak tortaformába kell, akkor elég a fele is.

Almatöltelék: 7-8 szem alma megmos, héjastól lereszel, megpárol, némi fahéj bele és kihűteni. (én nem cukrozom)

Túrótöltelék: fél kg túró (vagy a tepsihez 1 kg) plusz gyümölcs, befőtt vagy aszalt gyümölcs, némi fruktóz, 1 tejfől és egy kis búzadara..

Remélem érthető voltam :-)