Glavo Creative Commons License 2011.04.13 0 0 82

Az esztergomi polgármesteri hivatal raktárában áll a pókerasztal. Az egyik városi cég vezetője vette, 700 ezer forintért, közpénzen. 

90 millióért adta el, 270 millióért vásárolta vissza ezt az ingatlant az esztergomi önkormányzat. Ez az egyik ügy, ami miatt a Lehet Más a Politika azt kéri az elszámoltatási kormánybiztostól, vizsgálja meg: hogyan működött az esztergomi önkormányzat. Miért kötött a város 30 millió forintos ügyvédi megbízást, miért költött 12 milliót közvélemény kutatásra, miért szereltetett 15 millió forintért riasztót képviselők házára, és miért rendelt az főzőműsort, 6 millióért.

„ Amennyiben ezek az ügyek igazak, akkor mindenképpen szabálytalanságok történtek” – mondta Szabó Péter, LMP-s képviselő.

780 millió forint: ennyi pénzt után kutatnak most Esztergomban.

„ Mindenki a maga eszközeivel megnézni ezeket a szerződéseket, hogy megtudjuk, ténylegesen hová is tűnt ez a pénz” – mondta Tétényi Éva, polgármester.

A város fideszes frakcióvezetője szerint tovább folytatódik a politikai lejárató kampány az előző városvezetés ellen.

„ Tétényi Éva polgármester elindított egy csődeljárást, ez nagyon súlyos következményekkel jár, amit úgy próbál leplezni, hogy a sajtóban szerepel. Ebben már az LMP is partner” – mondta Steindl Balázs, a Fidesz esztergomi frakciójának vezetője.

A frakcióvezető szerint az Állami Számvevőszék vizsgálata nem talált törvénytelenséget a város gazdálkodásában. Viszont szabálytalanságot többet is. 

Az elszámoltatási kormánybiztos egyelőre nem akart nyilatkozni az ügyben. Telefonon annyit mondott: az LMP-től kapott listát elküldi az állami számvevőszéknek. Önkormányzati ügyekben ugyanis szerinte nem ő, hanem az ÁSZ az illetékes.

Előzmény: Glavo (80)