pusta Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2406

Sziasztok!

Nekem nagyon friss élményeim vannak!

Nem szokványos irodai munkára jelentkeztem ......a több lépcsős tulajdonképpen teljesen értelmetlen, de mindenképpen komolynak feltüntetett felvételi után ekezdhettem dolgozni!

A cégről annyit, hogy olyan szinten "tanítja ki" az emberből az egyéniségét, hogy minden szavát meg kell tanulnia a cég által jónak látott szövegkönyvből.....telefonbeszélgetés, személyes konzultáció, kezelés........mindegy, a lényeg, hogy mindent szó szerint úgy mondjunk el ahogy a "nagykönyvben"

meg van írva

Semmilyen alapbér nincs, csakis a jutalék, ami azért durva mert be kell járni egy irodába, telefonálni kell, és a kezdeti időkben ügyfélhez meg csak le sem ülheszt hanem a szponzorodnak kell embereket becsalnod különböző hazugságokkal az irodába!

Hazugságok:

tel.besz: Üdvözlöm! Bizonyára emlékszik rá hogy nemrégiben kitöltött egy egészségfelmérő kérdőívet! Ezt a kérdőívet cégünk szponzorálta, ezért ajándékkal kedveskedünk a résztvevőknek!

-cégünk szponzorálta: Ez azt jelenti hogy az irodából kisétál a zöldfülü egy nyomtatott kérdőívvel és elkezdi kitöltetni emberekkel ahol a telefonszámot is elkéri. A kérdőíveket visszaviszi és leadja a szponzorának akitől majd pénzért megveheti őket hogy telefonálni tudjon és be tudjon hívni embert akinek majd a jólbetanított szöveg alapján elad valamit!

 

-Ne tessék megijedni nem egy töb órás előadásra hívjuk! Nem lesz termékbemutató csak egy 20perc amelyben elmondjuk mire tudják felhasználni az ajándékot!

Ez a valóságban azt takarja, hogy bejönnek az emberek behajtják őket egy terembe és fél órán át nem az ajándékról van szó hanem egy új termékről beszél a felkészült üzletkötő.

 

- Az ajándék egy 13ezer forint értékű egészség megőrzéssel kapcsolatos ajándékcsomag

 

Ez csupán azért hazugság, mert kezelést kapnak ajándékba, három alkalommal jöhetnek, de amúgy senki nem tud kezelést vásárolni, nem sétálhat be senki az utcáról, hogy szeretne kezelést kapni.

Ez csupán arra szolgál, hogy három alkalom alatt sikerüljön valakire rátukmálni valami nagyobb összegű, terméket!

 

Köv.tel.beszélgetés!

Egy vásárlói listából hívjuk az embereket.

Jól tudom e hogy önek van bioptron lámpája?

Igen? Na azért hívom mert cégünk most 25éves és ennek alkalmából ingyenes szakszervízt tart a lámpatulajdonosok között! be tudná e hozni lámpáját?

A szkszervíz azt jeleni hogy az üzletkötők beviszik a lámpákat egy helységbe ott bedugják a konektorba majd visszateszik a dobozba és vissza adják! Ha gáz van a lámpával elküldik pestre persze ez már nem ingyene.......

De ez is egy remek alkalom arra hogy becsalogassuk az ügyfelet és addig beszéljünk neki amíg nem veszi meg a termékeinket!

 

Köv.tel beszélgetés:

Exklúzív értékes Ajándékért jöjjön be, azért kapja mert törzsvásárlónk!

Ez az ajándék a központból Budapestről érkezett önnenk névreszólóan nem lehet másra átruházni!

 

Ezeket az ájándékokat ott az irodában csomagolják, gyakorlatilag ingyenes prospektust, valami kozmetikum Mintát! és egy műanyag borzasztóan exklúzív citromfacsarót tartalmaz. Mellesleg erről a citromfacsaróról egy tehetséges üzletkötő kpes fél órát áradozni!

 

Minden ajándékhoz, szervízhez illetve minden betévedő klienshez tartozik egy 60ezer forintos bón. Amit úgyszintén az ő nevére állítottak ki csakis neki a raktárban!

Minden üzletkötőnek egyetlen egy ilyen van amit hurcol magával és mutogat de ki nem adja a kezéből mert természetesen csak egy papírfecni. De erre alapozva olyan pofátlan hazugságot találnak ki, hogy gyakorlatilag ezt a bónt adják el! Hozzátszem a termék eredeti árát emelik meg 60ezerrel amit aztán levonnak mert hát ez csakis az ügyfélnek szóló ajándék!!!!!!és adják el annyiért amennyi amúgy is a termék  ára!

 

Nálam ami kiverte a biztosítékot mégis a következő volt:

 

Tombolát kellett árulni, egy nyíltnapon, ahol elmondta az igazgató, hogy a befolyt tombolapénz a terembérletre fog menni. Ennek ellenére az üzletkötő (aki amúgy elmesélte, hogy őt az sem érdekel, ha már sír az ügyfél hogy nncs pénze, akkor is üzletet köt vele) azzal a szöveggel árulta a tombolát, hogy a devecseri vörösiszap károsult gyerekek óvodájába gyűjtünk légtisztítóra........

 

Számomra többek közt az a szomorú, hogy valóban gyógyhatású termékeket, komoly betegségeket kezelni tudó, vagy tünet mentesíteni tudó termékeket, ilyen módszerekkel adnak el! Holott, valószínűleg sokkal pozitívabb és termékorientált módon is lehetne ezeket értékesíteni.

 

Sajnálom, hogy ennyire be csapják az embereket, és azt is hogy észre sem veszik, hogy nap, mint nap hazugságban élnek!

 

Én erre képtelen voltam.......